El repartiment de mascaretes porta a porta a Terrassa començarà aquest dimecres

Aquest diumenge va aterrar al Prat, provinent de la Xina, la primera partida del material encarregat per l'Ajuntament de Terrassa

L'alcalde, Jordi Ballart, revisa un dels paquets arribats aquest diumenge al Prat.
L'alcalde, Jordi Ballart, revisa un dels paquets arribats aquest diumenge al Prat. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:20h
Tal com informava LaTorre dies enrere, l'Ajuntament de Terrassa va emprendre els tràmits per aconseguir un milió de mascaretes amb la intenció de repartir-les entre la ciutadania de la ciutat. Aquest diumenge les primeres 400.000 mascaretes van aterrar al Prat provinents de la Xina.

Aquest dilluns ha començat el procés d'ensobrat i manipulat de mascaretes, i en funció del padró municipal, s'aniran confeccionant sobres per cada domicili de la ciutat. La distribució començarà aquest dimecres, i fonts consistorials apunten que tindrà una durada d'entre set i deu dies, festius inclosos. Cada dia, a través dels canals oficials, el consistori egarenc avisarà de les zones en què s'ha repartit el material.

 

L'alcalde i regidors a l'arribada de la primera comanda arribada de la Xina. Foto: Ajuntament de Terrassa



Les mascaretes adquirides són bàsiques i no sanitàries, del tipus P2 FFP2, segons la catalogació de la Unió Europea, i atorguen un 94% de protecció. Segons la catalogació de la Xina, són del tipus Life II i atorguen un 95% de protecció.

En relació a les mascaretes, l'alcalde, Jordi Ballart declara:"donem resposta a una necessitat evident de la ciutadania, generada per una emergència sanitària molt complexa. Moltes persones pateixen i estan preocupades, lògicament, per la manca de material de protecció. Volem que cada terrassenc i terrassenca tingui la seva mascareta, volem que la ciutadania estigui protegida, i més des que es comencen a alleugerir algunes mesures del confinament".

 
Les mascaretes s’han fabricat a Xiamen (Xina), després d’una recerca en profunditat
de les fàbriques que reunien les millors condicions possibles. Es van traslladar fa
dos dies per carretera a l’aeroport de Xangai, on divendres van passar la inspecció
oficial de duanes per part les autoritats xineses.