coronavirus

El repartiment de mascaretes porta a porta a Terrassa començarà aquest dimecres

Aquest diumenge va aterrar al Prat, provinent de la Xina, la primera partida del material encarregat per l'Ajuntament de Terrassa

per LaTorre , 20 d'abril de 2020 a les 10:20 |
L'alcalde, Jordi Ballart, revisa un dels paquets arribats aquest diumenge al Prat. | Ajuntament de Terrassa
Tal com informava LaTorre dies enrere, l'Ajuntament de Terrassa va emprendre els tràmits per aconseguir un milió de mascaretes amb la intenció de repartir-les entre la ciutadania de la ciutat. Aquest diumenge les primeres 400.000 mascaretes van aterrar al Prat provinents de la Xina.


Aquest dilluns ha començat el procés d'ensobrat i manipulat de mascaretes, i en funció del padró municipal, s'aniran confeccionant sobres per cada domicili de la ciutat. La distribució començarà aquest dimecres, i fonts consistorials apunten que tindrà una durada d'entre set i deu dies, festius inclosos. Cada dia, a través dels canals oficials, el consistori egarenc avisarà de les zones en què s'ha repartit el material.

 

L'alcalde i regidors a l'arribada de la primera comanda arribada de la Xina. Foto: Ajuntament de TerrassaLes mascaretes adquirides són bàsiques i no sanitàries, del tipus P2 FFP2, segons la catalogació de la Unió Europea, i atorguen un 94% de protecció. Segons la catalogació de la Xina, són del tipus Life II i atorguen un 95% de protecció.


En relació a les mascaretes, l'alcalde, Jordi Ballart declara:"donem resposta a una necessitat evident de la ciutadania, generada per una emergència sanitària molt complexa. Moltes persones pateixen i estan preocupades, lògicament, per la manca de material de protecció. Volem que cada terrassenc i terrassenca tingui la seva mascareta, volem que la ciutadania estigui protegida, i més des que es comencen a alleugerir algunes mesures del confinament".

 
Les mascaretes s’han fabricat a Xiamen (Xina), després d’una recerca en profunditat
de les fàbriques que reunien les millors condicions possibles. Es van traslladar fa
dos dies per carretera a l’aeroport de Xangai, on divendres van passar la inspecció
oficial de duanes per part les autoritats xineses. 

Participació