El PSC demana «lleialtat institucional» durant la crisi del coronavirus

El principal partit de l'oposició ha presentat una segona bateria de propostes al govern municipal

Portaveu del grup municpal del PSC a Terrassa, Alfredo Vega.
Portaveu del grup municpal del PSC a Terrassa, Alfredo Vega. | Adrià Costa
LaTorre
16 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:20h
El PSC de Terrassa demana a l'alcalde Jordi Ballart "lleialtat institucional" durant la crisi del coronavirus. Segons el portaveu del principal partit a l'oposició, Alfredo Vega, "estem veient com aquests dies l’alcalde i el seu equip de govern critiquen de forma pública i oberta al govern espanyol en nombroses ocasions" i recorda que el govern no és un partit sinó una institució que representa a tota la ciutadania. En aquest sentit, des del PSC demanen que no es faci partidisme durant la crisi del coronaviurs. 

Els socialistes han presentat al govern un segon paquet de propostes on es demana formalitzar un gran pacte de ciutat per la recuperació econòmica i social, amb la col·laboració de les entitats econòmiques i socials. Per Vega, "la crisi del sector tèxtil dels anys 70 ens va obligar a reinventar-nos, i el govern de la ciutat i el conjunt de la ciutadania van estar a l’alçada i ho van aconseguir". També recorda que l'any 2008 es va afrontar el Pacte Anticrisi i que "l’excepcionalitat del moment actual ens ha de portar a confiar de nou en la nostra capacitat per remuntar".

El degoteig de grans esdeveniments de la ciutat que s'han cancel·lat per la pandèmia, ha fet que el PSC proposi organitzar una gran festa de retrobament de la ciutat de cara a la tardor quan les condicions ho permetin per tal de reactivar la cultura i la seva
economia, com també el comerç i la hostaleria.

Destinar els diners de les multes a un pla de xoc 

Entre les propostes dels socialistes destaca destinar els diners recaptats de les multes per
saltar-se el confinament a un pla de xoc municipal per ajudar a les famílies, autònoms i
pimes de la ciutat. També posen sobre la taula fer una campanya de promoció de l'esport, o d'activitats educatives dins de casa. 

Per altra banda, el PSC proposa la creació d’una finestra única d’atenció laboral als afectats pels ERTO, que seria gestionada per Foment amb la col·laboració dels sindicats. Per últim, demanen a l’Ajuntament que exigeixi al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya l’ampliació de la mesura de dotar als alumnes amb famílies vulnerables de materials informàtics per fer front a la bretxa digital en el tercer trimestre del curs escolar.