L'esperit d'El Jove 2020 es podria adaptar a les circumstàncies actuals

El Consell de Joves de Terrassa es posa a disposició de l'Ajuntament

16 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:30h
Un concert al Jove de la Festa Major de Terrassa.
Un concert al Jove de la Festa Major de Terrassa. | Marcel Marsal
La cancel·lació de la Festa Major de Terrassa 2020 ha caigut com un gerro d'aigua freda enmig de la crisi del coronavirus. Tot i que les circumstàncies i la cancel·lació de d'altres activitat feia preveure la seva suspensió, alguns sectors tenien l'esperança de poder tornar a una certa normalitat per celebrar la Festa Major. És el cas del Consell de Joves de Terrassa que lamenta la decisió però es posa a disposició del Consistori per adaptar El Jove "a altres activitats que s'ajustin a les circumstàncies actuals". 

En un comunicat, el col·lectiu organitzador d'El Jove, que se celebra al parc de Vallparadís, entenen la decisió de l'Ajuntament de suspendre la Festa Major d'enguany -que s'havia de celebrar entre 3 i el 8 de juliol- i esperen poder "recuperar els carrers que tant enyorem". També avancen que tenen preparats alguns projectes i no renuncien traslladar l'esperit d'El Jove 2020 a alguna altra activitat que s'ajusti a la situació. 

La cancel·lació definitiva d'un dels esdeveniments més esperats de l'any a la ciutat, tal com expliquen fonts del consistir, ve motivada per l'atenció "a les actuals circumstàncies de crisi sanitària i a les previsions d'evolució de la situació" pel que fa a actes de gran concurrència de persones.

Així doncs, el degoteig de cites culturals pel 2020 van caient per la pandèmia i els seus efectes. Des de l'ajuntament expliquen que "per no trencar totalment la tradició" es dissenyarà un programa d'activitats simbòliques o virtuals que no impliquin contacte social d'acord amb les normes vigents en cada moment d'aquest període tan excepcional.