La Funerària de Terrassa oferirà cerimònies a les familíes de morts per coronavirus quan s'acabi l'estat d'alarma

Des del 30 de març, una llei estatal no permet oferir vetlles ni enterraments

Vista exterior del Complex Funerari de Terrassa.
Vista exterior del Complex Funerari de Terrassa. | Funerària de Terrassa
18 d'abril del 2020
Una llei a nivell estatal prohibeix les vetlles als tanatoris i limita a tres persones els enterraments de persones mortes durant l'estat d'alarma pel coronavirus. Tanmateix, la Funerària de Terrassa es compromet amb les famílies afectades per la mesura a organitzar cerimònies de comiat un cop finalitzi el període d'alarma.

Així ho ha confirmat Núria Marín, tinent d'alcalde de Serveis Generals, la qual ha afirmat que "estan a disposició de totes les famílies", tot recordant el seu compromís "per la ciutadania de Terrassa". A més, expressa la seva empatia amb les famílies afectades per la mesura, "que els impedeix acomiadar-se en les condicions habituals de les persones que han perdut". Tot i així, agraeix la comprensió de les famílies, de les quals afirma "són molt conscients d'aquesta difícil situació".


Fins aquest dilluns, en què va entrar en vigor la mesura, les instal·lacions de la funerària pública de la ciutat acollien vetlles i cerimònies de morts no provocades per la Covid-19, respectant la distància de seguretat establerta i també la limitació d'aforament. Ara, malgrat la legislació, el Tanatori segueix obert de 8.30 a 17 h cada dia i el Cementiri de 9 a 17.30 h. Les oficines d'atenció resten tancades.

Des de la Funerària expliquen que el seu equip, format per unes 50 persones, "és l’últim element de la cadena sanitària". Per aquest motiu, des del primer moment tal com declaren a LaTorre, s’està treballant a seguir escrupolosament les mesures de protecció indicades, tant pel ministeri de Sanitat com el de Treball i afers socials.

En aquesta direcció, apunten que s'han modificat els horaris i els torns de treball i s'han convertit en rotatius, per donar relleu presencial a aquells empleats que hagin realitzat operacions directes amb les persones difuntes o les famílies, i puguin confinar-se a casa durant uns dies. La resta de treballadors fan teletreball.

A més, s'han augmentat els horaris de funcionament de les instal·lacions de cremació degut l’increment del nombre de cremacions, per així poder donar resposta a la situació "excepcional" i garantir les prestacions dels serveis tractant-se d'un servei essencial, com remarquen fonts de la Funerària.

Amb la modificació de l'activitat a la Funerària, l'obituari que ofereix diàriament aquest mitjà queda cancel·lat fins que passi aquest període excepcional.