Cecot insta Treball a prorrogar les mesures extraordinàries en l'àmbit laboral

La patronal egarenca reclama, entre d'altres, mantenir l'exoneració de quotes a la Seguretat Social i la prestació extraordinària per cessament d’activitat pels autònoms mentre duri l'estat d'alarma

LaTorre
15 d'abril del 2020
Antoni Abad, president de la patronal Cecot
Antoni Abad, president de la patronal Cecot | LaTorre

La patronal terrassenca Cecot ha fet arribar una carta a la Ministra de Treball i Economia social, Yolanda Díaz per sol·licitar la pròrroga de les mesures extraordinàries previstes en en el marc de l'estat d'alarma pel coronavirus i que tenen vigència fins el 17 d'abril.

Per a Cecot, prorrogar aquest mesures és "imprescindible" donat que el govern espanyol ja ha prorrogat l'estat d'alarma "en dues ocasions", i actualment és vigent fins el 26 d'abril. Per això, demana a l'executiu espanyol la publicació d'un nou Decret-Llei per prorrogar les ajudes al sector empresarial.

En aquesta direcció, la institució demana mantenir l’exoneració de quotes de cotització a la Seguretat Social; la prestació extraordinària per cessament d’activitat pels autònoms; la flexibilització en la tramitació dels expedients de regulació i les mesures extraordinàries en relació a les prestacions d’atur.


D’altra banda, en la missiva, Cecot sol·licita al Ministeri de Treball i Economia promogui el manteniment de l'ocupació durant els sis mesos posteriors a l'aplicació dels expedients de regulació (ERTO) per part de les empreses. Per això, demana que "es concreti el marc legal" a través del BOE per assegurar el compliment en aquest aspecte.