La Cecot alerta que l'ajornament d'impostos de pimes i autònoms és «insuficient»

La patronal catalana considera que no resoldrà els problemes de liquiditat

El president de Cecot, Antoni Abad.
El president de Cecot, Antoni Abad. | Albert Hernández
NacióDigital
15 d'abril del 2020
El mateix dia que el govern de Pedro Sánchez ha aprovat l'ajornament del pagament d'impostos de pimes i autònoms al 20 de maig, la patronal Cecot insisteix que és "insuficient" i que no ajudarà al resoldre els problemes de liquiditat. El govern espanyol limita aquesta moratòria a les empreses de menys de 600.000 euros de facturació, és a dir, microempreses i autònoms, una limitació que segons la Cecot "ens porta a deduir que l'executiu està més preocupat a facilitar la tramitació física de les declaracions que en la problemàtica de liquiditat de les empreses". Per la seva banda, els autònoms també consideren que la moratòria arriba "tard i amb improvització". 

Segons la patronal catalana, les empreses continuaran tenint el problema de la tensió de tresoreria per a poder pagar a proveïdors si la situació continua prorrogant-se en el temps. La Cecot va proposar a l'executiu ajornar les declaracions a la fi d'any, però finalment s'ha acordat un ajornament tributari de 30.000 euros i que les empreses es dirigeixin a les entitats financeres per a obtenir liquiditat.

"Per a nosaltres aquesta no és una solució factible que ajudi a la progressiva reactivació de les empreses", afirma el president de la patronal catalana, Antoni Abad. "Reiterem que és imprescindible injectar tresoreria a les empreses perquè puguin subsistir" i proposen que es puguin sol·licitar fins a un límit de 200.000 euros o sense un límit establert, incloent-hi a les empreses que facturin fins a 30 milions d'euros. Abad ha insistit que "cap empresa vol deixar de pagar impostos, però tampoc pot deixar de pagar salaris i proveïdors".