Coronavirus

El BBVA dona 20 respiradors al MútuaTerrassa

El banc es compromet a destinar 35 milions d'euros per lluitar contra el coronavirus

per laTorre, 14 d'abril de 2020 a les 14:30 |
En el conjunt d'Espanya, el BBVA ha donat un miler de respiradors no invasius | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El BBVA s'ha compromès a destinar 35 milions d'euros per lluitar contra el coronavirus. Part d'aquest pressupost s'ha destinat a comprar mascaretes i 288 respiradors que el banc ha donat a diversos hospitals catalans.

Segons un comunicat, 115 sistemes de respiració assistida s'han destinat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, 60 a l'Hospital Vall d'Hebron, 37 a l'Hospital Santa Creu i Sant Pau, 25 a l'Hospital Trias i Pujol (Can Ruti), 20 a Mútua de Terrassa, 20 a l'Hospital de Granollers, 5 a l'Hospital Universitari Quiron Dexeus, 4 a l'Hospital Comarcal del Pallars (Tremp) i 2 al SEM. En el conjunt d'Espanya, el BBVA ha donat un miler de respiradors no invasius.L'entitat bancària també ha posat en marxa la campanya 'La teva aportació val el doble' amb la qual es compromet a doblar els diners que els seus empleats donin per la causa. El banc ha detallat que està treballant en coordinació amb altres empreses espanyoles per adquirir més respiradors i l'equipament necessari per afrontar la crisi sanitària, com ara test per a la detecció del coronavirus i equips de protecció individual (EPI) per al personal sanitari com bussos, guants o ulleres.

"Creu Roja Respon"


Un altre projecte que genera ingressos per frenar la pandèmia, és l'adhesió de BBVA a la campanya 'Creu Roja Respon', amb la qual els clients del banc poden realitzar donacions a través de Bizum perquè l'ONG posi en marxa més de 20 accions adreçades a la població per lluitar contra el coronavirus.

Segons el BBVA, en menys d'una setmana aquesta iniciativa ha recaptat més de 350.000 euros procedents de més d'11.300 donacions. Gràcies a això gairebé un milió de persones rebran atenció i acompanyament telefònic, 25.000 famílies rebran béns bàsics, 16.000 persones rebran suport en matèria d'ocupació i 3.000 persones sense llar tindran un lloc per dormir.

 

Participació