Open Arms ja col·labora amb l'atenció primària de residència del Vallès Occidental

L'ONG ha posat a disposició dels equips d'atenció primària una flota de 30 vehicles i 70 persones per poder donar suport a gairebé 200 residències

Voluntaris d'Open Arms reunits amb els professionals d'atenció primària a Sabadell
Voluntaris d'Open Arms reunits amb els professionals d'atenció primària a Sabadell | ICS
LaTorre
14 d'abril del 2020
Els voluntaris de l'ONG Open Arms donaran suport, a partir d'avui, als professionals dels equips d'atenció primària de la Regió Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS) que ja treballen a les residències del territori.

Després de reunir-se per conèixer-ne el funcionament, les metodologies de testeig i com es fa la sectorialització en cas d'haver-hi persones amb Covid-19 i el seu seguiment, els voluntaris de l'ONG treballaran amb els professionals de l'atenció primària als centres del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Open Arms ha posat a disposició dels diversos equips d'atenció primària una flota de 30 vehicles i 70 persones per poder donar suport a les gairebé 200 residències que hi ha als 70 municipis on l'ICS realitza l'atenció primària.

La Regió Metropolitana Nord compta amb 77 centres d'atenció primària, 26 consultoris locals i 64 equips d'atenció primària, on s'assisteixen 1.44.812 persones. Des del passat dimecres, a més, la Direcció d'Atenció Primària d'aquesta regió coordina i gestiona l'aplicació del pla a les residències per la Covid-19.

A Sabadell, els diversos centres de l'ICs són els de Ca n'Oriach, Centre, Concòrdia, Creu Alta, Creu de Barberà, Gràcia, La Serra, Merinals, Nord, Poble Nou, Sant Fèlix, Sant Oleguer i Sud-Campoamor.

Més de 1.600 proves PCR a les residències de la Regió Metropolitana Nord

Fins al dia d'avui, la Direcció d'Atenció Primària de la Metropolitana Nord ha fet més de 1.600 proves PCR a les residències, i amb els resultats d'aquestes s'ha pogut elaborar un mapa de situació, que ha permès identificar quin és l'estat de cada residència i, per tant, determinar quines són les accions a dur-hi a terme, on calia prendre mesures més urgents i on era necessari realitzar els aïllaments.

Aquesta feina es reforçarà, a partir d'ara, amb l'ús de tests ràpids, i seran els voluntaris d'Open Arms qui donaran suport als infermers que es desplacen a les residències, per exemple, a l'hora de realitzar-los, recollir les mostres i portar-les als laboratoris de Catlab o al Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord, a l'Hospital Germans Trias, on el Servei de Microbiologia fa les proves de diagnòstic per PCR.

Basant-se en els resultats de les proves, els equips de l'ONG també ajudaran a sectorialitzar les residències, organitzar els espais per als seus usuaris i mantenir en aïllament aquells que ho requereixin segons els criteris clínics marcats pels equips d'atenció primària.

La unió del sistema de salut i Open Arms, una mostra més de la solidaritat de la societat civil per fer front a l'epidèmia

L'acord entre la Direcció d'Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l'ICS i Open Arms és una "nova mostra de solidaritat" per part de la societat civil amb el Sistema Català de Salut. La col·laboració de l'ONG va començar amb el suport logístic a l'assaig clínic impulsat per l'Hospital Germans Trias liderat pel Dr. Oriol Mitjà, però des de l'inici de la pandèmia han estat moltes entitats les que s'han posat al servei del país per mirar de minimitzar-ne els efectes.

La Direcció d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord agraeix  totes i cadascuna de les iniciatives solidàries que han sorgit durant aquests dies.