coronavirus

Viseres contra el coronavirus amb segell egarenc: una empresa de Terrassa ja n'ha distribuït més de 7.000

Nifco Products, planta egarenca dedicada a la fabricació de components pels automòbils, s'ha reconvertit en una fàbrica capaç de fabricar 130 viseres de protecció cada hora

per LaTorre, 13 d'abril de 2020 a les 10:00 |
Treballadors de Nifco produïnt pantalles protectores. | Nifco Products
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa Nifco, dedicada a la fabricació de components pels automòbils, ha dissenyat, prototipat i construït un motlle d'injecció que permet fabricar viseres de protecció en sèrie pels professionals de la salut dels centres mèdics de tota Catalunya. Les primeres proves del sistema van començar a finals de març, i la producció va iniciar-se l'1 d'abril. Fins avui ja n'han repartit més de 7.000.


Fins ara, hospitals, residències de gent gran, centres de discapacitats, supermercats, farmàcies, clíniques odontològiques, Mossos d'Esquadra i altres col·lectius essencials s'han beneficiat dels productes fabricats per la planta egarenca de Nifco. L'hospital de Terrassa, el MútuaTerrassa i el Mercat de la Independència també se n'han beneficiat. A nivell català, el material ha arribat en centres com l'Hospital Clínic i al de Bellvitge així com a Tarragona o Mollet, entre d'altres.
 

Personal sanitari de l’Hospital Vall d’Hebron amb pantalles fetes a Nifco. Foto: Nifco Products


Tal com expliquen des de la planta, la idea va sorgint veient que moltes companyies fabricaven viseres amb impressores 3D, però "era un procés molt lent": aconseguien una pantalla protectora cada tres hores. En canvi, amb un motlle d'injecció de plàstic permet produir en sèrie i anar molt més ràpid.

Per a fer-ho possible, l'empresa automobilística ha comptat amb donacions de diverses empreses de la rodalia de Barcelona, com Mail Boxes ETC El Prat, Castelltorn, Troquelados Famibernes o Teves. Aquestes firmes han proporcionat les làmines transparents per fer les pantalles i han col·laborat en la producció de les gomes de subjecció i el transport del material.A més, els treballadors que treballen en el procés ho fan de manera voluntària, i és que l'empresa es troba en un ERTO a causa del coronavirus. Ells són els encarregats de dissenyar i construir el motlle, injectar-hi les peces, encunyar els plàstics i finalment, preparar els enviaments, de forma gratuïta, a tots els centres que els necessiten. 

 

Participació