Viseres contra el coronavirus amb segell egarenc: una empresa de Terrassa ja n'ha distribuït més de 7.000

Nifco Products, planta egarenca dedicada a la fabricació de components pels automòbils, s'ha reconvertit en una fàbrica capaç de fabricar 130 viseres de protecció cada hora

Treballadors de Nifco produïnt pantalles protectores.
Treballadors de Nifco produïnt pantalles protectores. | Nifco Products
LaTorre
08 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:32h
L'empresa Nifco, dedicada a la fabricació de components pels automòbils, ha dissenyat, prototipat i construït un motlle d'injecció que permet fabricar viseres de protecció en sèrie pels professionals de la salut dels centres mèdics de tota Catalunya. Les primeres proves del sistema van començar a finals de març, i la producció va iniciar-se l'1 d'abril. Fins avui ja n'han repartit més de 7.000.

Fins ara, hospitals, residències de gent gran, centres de discapacitats, supermercats, farmàcies, clíniques odontològiques, Mossos d'Esquadra i altres col·lectius essencials s'han beneficiat dels productes fabricats per la planta egarenca de Nifco. L'hospital de Terrassa, el MútuaTerrassa i el Mercat de la Independència també se n'han beneficiat. A nivell català, el material ha arribat en centres com l'Hospital Clínic i al de Bellvitge així com a Tarragona o Mollet, entre d'altres.
 

Personal sanitari de l’Hospital Vall d’Hebron amb pantalles fetes a Nifco. Foto: Nifco Products


Tal com expliquen des de la planta, la idea va sorgint veient que moltes companyies fabricaven viseres amb impressores 3D, però "era un procés molt lent": aconseguien una pantalla protectora cada tres hores. En canvi, amb un motlle d'injecció de plàstic permet produir en sèrie i anar molt més ràpid.

Per a fer-ho possible, l'empresa automobilística ha comptat amb donacions de diverses empreses de la rodalia de Barcelona, com Mail Boxes ETC El Prat, Castelltorn, Troquelados Famibernes o Teves. Aquestes firmes han proporcionat les làmines transparents per fer les pantalles i han col·laborat en la producció de les gomes de subjecció i el transport del material.

A més, els treballadors que treballen en el procés ho fan de manera voluntària, i és que l'empresa es troba en un ERTO a causa del coronavirus. Ells són els encarregats de dissenyar i construir el motlle, injectar-hi les peces, encunyar els plàstics i finalment, preparar els enviaments, de forma gratuïta, a tots els centres que els necessiten.