S'intensifica la neteja a Mercavallès per seguir garantint l'abastiment d'aliments

Aquest dimarts s'han repartit mascaretes a totes les persones que treballen a les diferents empreses del mercat que encara no en tenien

Neteja i desinfecció de coronavirus a Mercavallès.
Neteja i desinfecció de coronavirus a Mercavallès. | Cedida
08 d'abril del 2020
Les tasques de desinfecció i neteja també es fan al mercat comarcal Mercavallès que segueix a plena activitat per poder seguir garantint l'abastiment alimentari de producte fresc als comerços de la comarca. Per tal de garantir les mesures de seguretat i protecció, periòdicament es realitzen tasques de desinfecció a tot l'equipament.

També s'han extremat les mesures de seguretat per les persones que treballen al mercat. Aquest dimarts s'han repartit mascaretes a totes les persones que treballen a les diferents empreses del mercat que encara no en tenien. La recollida de residus es fa diürna i nocturna, i la neteja de terres interiors i exteriors.

També es fa setmanalment la rentada dels contenidors i s'ha reforçat la neteja d'aixetes, manetes, portes i altres espais que són susceptibles de ser tocats manualment. També es fa la neteja desinfectant amb solució antivírica per polvorització general de terres, interiors i exteriors, tant de l'edifici, com dels aparcaments i vials.

Fins i tot es fa la neteja polvoritzada de l'exterior dels vehicles que hi ha als pàrquings, amb un termini de seguretat de 3 hores. També es realitzen tasques de desinfecció del clavegueram un cop per setmana.

Aliments garantits 

Una de les pors de moltes persones a l'inici de la crisi del coronavirus era l'abastiment d'aliments però està garantit. Aquesta setmana, tal com estava previst en el calendari del mercat, els dies d'obertura varien pels dies festius de Setmana Santa. Així, el divendres 10 i el dilluns 13 d'abril el mercat estarà tancat. La resta de dies el mercat opera en el seu horari habitual, atenent als comerciants des de les 13 a les 19 h.

El Consell Comarcal recorda que des de l'inici de l'Estat d'Alarma el mercat comarcal ha treballat amb normalitat servint als comerciants de la comarca i d'altres punts de comarques veïnes.