Terrassa enceta una campanya contra els qui aprofiten els gossos per saltar-se les restriccions del confinament

Inclourà normes sobre distàncies mínimes a respectar, l'obligatorietat de recollir les deposicions dels gossos i les distàncies màximes a recórrer per al passeig dels animals domèstics

Un home passeja el seu gos durant el confinament.
Un home passeja el seu gos durant el confinament. | Martí Urgell
LaTorre
07 d'abril del 2020
L'Ajuntament de Terrassa ha començat aquesta setmana una campanya informativa de normes i consells de civisme orientada a les persones que treuen a passejar els seus gossos i incompleixen les restriccions dictades amb motiu del confinament. També s'intensificaran les actuacions de neteja als entorns de les zones de lliure circulació de gossos.


En el marc d'aquesta campanya, que complementarà accions ja efectuades al llarg de les darreres setmanes, s'inclouran normes sobre distàncies mínimes a respectar, sobre l'obligatorietat de recollir les deposicions dels gossos i sobre les distàncies màximes a recórrer per al passeig dels animals domèstics.

Segons informa el govern municipal, la Policia Municipal ha notificat que una part de la ciutadania incompleix de forma "puntual o sistemàtica" les normes de confinament excusant-se en la necessitat de treure a passejar diàriament els gossos. Per exemple, l'últim dissabte es van tramitar més de 50 denúncies a persones que incomplien la norma vigent o passejaven els gossos lluny dels seus domicilis.


A més de la campanya informativa, des del consistori avisen que la Policia Municipal continuarà aplicant "amb el màxim rigor" les normes de confinament. En aquests casos, l'incompliment de les normes pot comportar sancions de 600 a 30.000 euros i encara superiors si l'incompliment és reiterat.