coronavirus

L'Ajuntament de Terrassa ja ha repartit més de 22.000 mascaretes, 7.000 de les quals aptes per a sanitaris

Des del consistori manifesten "les grans dificultats per aconseguir un subministrament suficient i estable"

per LaTorre , 7 d'abril de 2020 a les 11:00 |
L'Ajuntament de Terrassa ja ha repartit 7.000 mascaretes sanitàries. | Europa Press
L'Ajuntament de Terrassa ha distribuït al llarg dels darrers dies més de 22.000 mascaretes, de les quals aproximadament 7.000 són sanitàries. Tot i això, des del consistori manifesten "les grans dificultats per aconseguir un subministrament suficient i estable". El material ha estat facilitat a serveis essencials i bàsics, i també a establiments que tenen autorització per obrir i porten a terme atenció al públic.


Així mateix, l'ajuntament egarenc ha fet una primera comanda de mil mascaretes de protecció «made in Terrassa» a l'empresa terrassenca Corvi. Aquestes no són d'ús sanitari ni hospitalari, sinó que està enfocat a les necessitats de serveis públics (Policia, equips de neteja, Protecció Civil...) i per a activitats quotidianes i domèstiques.

Aquestes mascaretes són un producte innovador sorgit d'una iniciativa col·laborativa entre empreses de Terrassa i Blanes, per tal de crear un producte fet a partir de materials de niló que garanteixen la impermeabilitat als virus. El teixit antiviral impedeix que el virus es mantingui amb vida sobre la seva superfície.La Policia Municipal va fer una prova de la mascareta, amb resultats satisfactoris, i va plantejar una sèrie de propostes de canvis que van permetre millorar el model. Les mascaretes fabricades per aquesta empresa terrassenca constitueixen una barrera per als virus i es poden rentar fins a 100 vegades sense perdre les seves propietats, la qual cosa és un fet important tant per la seva usabilitat com per la sostenibilitat del producte.
 

 

Participació