Terrassa demana que es reconsideri la retallada dels recursos destinats a polítiques d’ocupació

El govern municpal lamenta aquesta decisió del Ministeri de Treball, tenint en compte que l'atur ha pujat un 5% aquest mes de març

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
NacióDigital
06 d'abril del 2020
El govern municipal de Terrassa ha lamentat la decisió del govern espanyol de retallar en un 55% els recursos destinats a polítiques d’ocupació a Catalunya, i ha sol·licitat que es reconsideri aquesta retallada. Al municipi, podria suposar una reducció de més de 2,5 milions d’euros en els programes de reinserció laboral que s'estan desenvolupant.

Tenint en compte que l’atur ha pujat un 5% a la ciutat aquest mes de març, amb 686 persones desocupades més, el govern municipal s'ha mostrat "preocupat" per una retallada de més de 215 milions d’euros dels fons destinats a les polítiques actives d’ocupació per part del Ministeri de Treball, cosa que deixa tan sols 173 milions d’euros a repartir entre tot Catalunya.

El govern municipal està treballant per "desenvolupar solucions en benefici de tots els treballadors afectats per les conseqüències laborals que es derivin de la pandèmia de la Covid-19", i que situen el nombre de desocupats a la ciutat en 14.783.

És per això que des de Terrassa se sol·licita al govern espanyol que reconsideri aquesta mesura i tingui en compte el paper dels municipis i la política local en el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació per reactivar el mercat de treball.