L'Hospital Penitenciari de Terrassa ja té 15 reclusos ingressats per coronavirus

Justícia ha informat que dels 20 casos positius entre la població reclusa, tres ja han estat donats d'alta i 31 més estan en estudi

NacióDigital
06 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:00h
El Departament de Justícia ha registrat 20 casos positius entre els interns de les presons catalanes, 15 dels quals es troben ingressats a l'Hospital Penitenciari de Terrassa i dos més en altres hospitals de la xarxa pública de salut. També han donat positiu 34 funcionaris de presons. Dels 20 casos entre la població reclusa, tres ja han estat donats d'alta, i n'hi ha uns altres 31 en estudi.

Com a mesura de prevenció, estan confinats els mòduls 4 i 5, així com la infermeria, al Centre Penitenciari Brians 1, els mòduls 4 i el de règim semiobert de Quatre Camins i la unitat de salut mental de Brians 2.

Les comunicacions orals a les presons estan restringides, i és per això que Justícia ha comprat 230 telèfons mòbils perquè els interns puguin fer videoconferències amb els seus familiars des de tots els equipaments penitenciaris i de justícia juvenil, i també s'han doblat el nombre de trucades autoritzades.

Les presons estan duent a terme, durant aquests dies, diverses activitats solidàries per agrair la tasca dels professionals sanitaris en la lluita contra el coronavirus i per donar suport als malalts, com ara cartes, cançons i vídeos, a més de fabricar uniformes per al personal sanitari als tallers penitenciaris.