coronavirus

Salut descarta la instal·lació d'equipaments sanitaris temporals a Terrassa i Rubí

La sol·licitud dels Ajuntaments ha estat rebutjada, de moment, pel departament, tot i que els municipis estan "preparats"

per Marc Solé / Marta Casas, 6 d'abril de 2020 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de Salut ha respost negativament a la petició dels Ajuntaments de Rubí, Terrassa i Castellbisbal d'instal·lar un centre sanitari d'emergència al pavelló poliesportiu de La Llana, a Rubí i un hospital de campanya al pavelló de Can Jofresa, a Terrassa, tal com han confirmat fonts municipals.

La resposta que han rebut els Ajuntaments diu que el pla PROCICAT "estableix l'estructura operativa i de direcció necessàries per garantir la coordinació de la resposta a l'emergència de Catalunya", i que les seves previsions afecten tant els recursos de la Generalitat de Catalunya com a la coordinació amb els ajuntaments en el marc de les seves competències en matèria de protecció civil.


"Cal recordar que no és funció dels municipis la determinació de la necessitat de desplegar un hospital de campanya o altres recursos sanitaris similars", diu l'escrit, sinó que "és una funció que correspon al Grup Sanitari del PROCICAT, dirigit pel Departament de Salut i per tant amb les funcions d'autoritat sanitària", i a qui seran dirigides totes les peticions futures per part dels consistoris.

La regidora de Salut de Terrassa, Mònica Polo, ha explicat a LaTorre que el departament considerava que la demanda estaba "coberta" amb el funcionament dels dos hospitals i els hotels Vallès Park i Don Cándido; i a més encara existeix la possibilitat de derivar pacients a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat. Des del municipi, tot i reconèixer que els hospitals s'havien descongestionat, asseguren que "seguiran fent pressió" en previsió d'una nova fase de creixement dels contagis.


En una línia similar s'ha expressat Ana Maria Martínez, alcaldessa de Rubí, que assegura que, malgrat que de moment no s'hagi produït aquesta necessitat, "nosaltres estem preparats per si en un moment donat es necessita el nostre pavelló per fer un centre de suport als nostres hospitals de referència".


 

Participació