Manuel Lao dona material sanitari i fons per la investigació del coronavirus a diversos hospitals catalans

L'empresari terrassenc ha patrocinat un centenar de llits, nou respiradors i milers de mascaretes i bates de protecció

L'empresari terrassenc Manuel Lao.
L'empresari terrassenc Manuel Lao. | Cirsa
NacióDigital
04 d'abril del 2020
Actualitzat el 07 d'abril a les 17:24h
L'empresari terrassenc Manuel Lao ha donat fons i material sanitari a diversos hospitals catalans per la investigació i la gestió de la crisi del coronavirus. A través de la seva fundació i del seu grup empresarial, Nortia, ha fet arribar a l'Hospital de Terrassa una donació per adquirir nou respiradors, una trentena de llits i 3.900 barrets de dutxa.

A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa la donació s'ha destinat a comprar 65.000 mascaretes quirúrgiques, 6.000 bates d'altra protecció i 100 llits. L'empresari també ha fet una donació a l'Hospital Clínic de Barcelona per tal de cobrir necessitats del comitè d'emergència com fons a la investigació i l'atenció a pacients i familiars.

El grup empresarial Nortia, responsable dels dos hotels de la cocapital vallesana, els ha posat a disposició de Salut i des d'aquesta setmana l'Hotel Terrassa Park s'ha convertit en un hospital de campanya i ja acull a una trentena de pacients de coronavirus lleus.

L'Hotel Don Cándido s'ha convertit en un espai dedicat al personal sanitari perquè aquests puguin descansar i dutxar-se després dels seus torns als hospitals de la ciutat. En concret, aquest hotel ofereix allotjament pel personal sanitari, un espai de per fer un cafè obert les 24 hores del dia destinat als agents de policia, personal del Servei d'Emergències Mèdiques i el personal sanitari.