Diverses entitats impulsen un manifest per mantenir l'horta d'autoconsum durant el confinament

Reclamen al Departament d'Interior que reconsideri la decisió de prohibir tenir cura dels horts particulars

Entitats demanen mantenir l'horta d'autoconsum durant el confinament
Entitats demanen mantenir l'horta d'autoconsum durant el confinament | Ajuntament de Rubí
Redacció
03 d'abril del 2020

Diversos col·lectius han impulsat el manifest Cal mantenir l'horta d'autoconsum!, per reclamar al Departament d'Interior de la Generalitat que reconsideri la prohibició d'anar als horts particulars durant el període de confinament "sense tenir en compte la realitat del que signifiquen els horts d'autoconsum al conjunt del país".

Les entitats expliquen que, mentre Interior ha fet aquesta prohibició que afecta els horts que estiguin fora del domicili dels seus cuidadors, el Reial Decret que regula l'estat d'alarma permet la circulació de persones per a l'adquisició d'aliments; amb la qual cosa demanen que anar a l'hort es reguli com "adquisició d'aliments" per poder-hi anar lliurement.

Aquests col·lectius defensen que l'horta d'autoconsum proveeix d'aliments frescos milers de persones, i són un element clau en un moment de risc sanitari i econòmic, a més de ser un recurs d'autosuficiència alimentària i rural. De fet, és més segur anar a l'hort, complint les mesures sanitàries, que no pas als supermercats on s'apleguen més persones en un espai tancat. En zones rurals, l'accés als horts evita desplaçaments per anar a comprar.

Les entitats que impulsen el manifest són l'Aresta Cooperativa, Arran de Terra, L'Ortiga Agricultura Ecològica, L'Arada Creativitat Social i Ramaderes de Catalunya; i volen fer arribar el manifest al departament el dilluns, 6 d'abril. A Rubí, l'entitat Rubí d'Arrel va comunicar ahir la seva adhesió a aquesta petició.

Entitats demanen mantenir l'horta d'autoconsum durant el confinament Foto: Diverses entitats