Castellbisbal ajorna el pagament de l'IBI fins el 2 de juny

També s'estan estudiant noves mesures econòmiques que es puguin aplicar un cop passi la situació excepcional

El calendari fiscal de Castellbisbal, modificat pel coronavirus
El calendari fiscal de Castellbisbal, modificat pel coronavirus | Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
02 d'abril del 2020
 
L'Ajuntament de Castellbisbal ha anunciat una nova modificació en el calendari fiscal municipal, ajornant el pagament de la primera fracció de l'IBI, que ha passat del dia 4 de maig al 2 de juny. Les tres fraccions de pagament restants, previstes per als mesos de juliol, setembre i novembre, han passat a l'agost, octubre i desembre respectivament. Per a les persones que no tinguin aquest rebut domiciliat, es manté la data límit de pagament, el 6 de juliol.

La modificació en el pagament de l'IBI a Castellbisbal és una nova mesura que s'afegeix a la ja anunciada fa unes setmanes, pel qual s'ajornava, també, el pagament de l'impost de vehicles fins el proper 2 de juny, que afecta les persones que hagin rebut la notificació de la Diputació de Barcelona encara que no s'indiqui en la mateixa, ja que les cartes es van enviar abans que es decidís aplicar aquesta pròrroga.

L'Ajuntament també ha comunicat que s'estan estudiant altres canvis respecte a la fiscalitat local, així com un paquet de mesures econòmiques que es puguin aplicar un cop superada aquesta situació d'excepcionalitat per tal de donar facilitats a la ciutadania, el comerç i les indústries locals.

Amb aquest ajornament dels pagaments, el consistori vol "donar tranquil·litat a les famílies i empreses que ja poden tenir dificultats aquestes setmanes per fer front a les despeses ordinàries i per a les quals el pagament d'impostos pot representar una càrrega addicional". També s'han suspès totes les taxes i preus públics municipals, i no es cobraran les quotes dels serveis municipals que actualment no es poden prestar com ara l'Ila Esportiva, el centre de dia El Serral o l'Escola de Música.