Nous horaris als FGC a partir de l'1 d'abril

Hi ha cinc positius per coronavirus entre els treballadors de la companyia, i 85 es troben confinats

Una ciutadana al transport públic amb mascareta
Una ciutadana al transport públic amb mascareta | Adrià Costa
LaTorre
31 de març del 2020
Actualitzat el 02 d'abril a les 10:03h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) adaptarà la seva oferta a les línies metropolitanes per fer front als requeriments del Govern en la lluita contra el coronavirus, adequant l'oferta d'acord amb la demanda, que ha caigut en un 90%. A partir de l'1 d'abril, la línia Barcelona - Vallès ajustarà les seves freqüències a la davallada de la demanda, tenint en compte les hores punta i vall.

Així, a les línies S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) hi haurà dos trens per hora a les hores punta, mentre que a la S5 (Sant Cugat-Plaça Catalunya) n'hi haurà un per hora i a l'L7 (llançadora Gràcia-Av. Tibidabo) n'hi haurà quatre. A la resta d'horaris, a les línies S1, S2 i S5 hi haurà un tren cada hora, i l'L7 mantindrà els quatre trens per hora. L'L12 (Reina Elisenda) segueix sence circular. Tots els trens s'aturen a totes les estacions. 

Pel que fa a la línia Llobregat-Anoia, des de dilluns manté les freqüències del cap de setmana, amb trens suplementaris de reforç en les hores punta, per tal de garantir que l'ocupació no superarà un terç del total requerit. Les freqüències en aquesta línia són d'un tren cada hora per a l'R5 (Manresa), l'R6 (des de i a La Pobla de Claramunt) i l'L8 (Pl. Espanya-Molí Nou Ciutat Cooperativa). Els trens circulen amb composició doble (sis cotxes).

Tant a la línia Barcelona - Vallès com a la Llobregat - Anoia, el servei finalitza a les 23 h.

FGC recorda que els serveis a les estacions d'esquí, així com els Cremalleres de Montserrat i de Núria romanen tancats; i que s'han pres mesures extraordinàries d'higiene i neteja a tots els combois i les instal·lacions.

Cinc positius per coronavirus, 85 confinats i 59 persones que pertanyen al grup de risc entre el personal de FGC

FGC també ha informat que, ara per ara, hi ha cinc positius per coronavirus entre els treballadors, mentre que 85 es troben confinats, i 59 més es troben a casa per considerar-se grup de risc, ja que pateixen malalties cròniques o diverses malalties o bé tenen un estat immunodeprimit.

La resta de treballadors, ho fan des de casa, i FGC fa un seguiment mèdic continu de l'estat de tota la seva plantilla.