L'Ajuntament de Terrassa demana que el pavelló de Can Jofresa sigui un hospital de campanya

A més, juntament amb Rubí i Castellbisbal, el consistori egarenc reclama un centre sanitari d'emergència al pavelló de La Llana de Rubí

LaTorre
28 de març del 2020
Actualitzat a les 14:28h
Competició de gimnàstica al poliesportiu de Can Jofresa.
Competició de gimnàstica al poliesportiu de Can Jofresa. | Arxiu

Els Ajuntaments de Rubí, Terrassa i Castellbisbal han acordat sol·licitar que s'instal·li un hospital de campanya al pavelló poliesportiu de Can Jofresa, a Terrassa, i un centre d'atenció sanitària d'emergències per a persones malaltes amb símptomes lleus al poliesportiu La Llana de Rubí. Els Consistoris creuen que ambdós equipaments podrien donar asstència a tota l'àrea d'influència on dona servei l'Hospital de Terrassa.

Veient l'evolució de la situació i de les perspectives per als propers dies i setmanes, aquesta és una solució "que aporta solidesa a la xarxa d'equipaments i infraestructures d'emergència, basada en la cooperació entre els ajuntaments" i en "optimitzar els recursos disponibles", diuen en un comunicat.

En els darrers dies s'ha dut a terme una tasca de preparació d'aquests equipaments esportius per tal de garantir que es pugui assumir la funció d'alleugerir el sistema sanitari i assistencial en aquests moments, "en els quals inevitablement cal establir diferents nivells de prioritats", asseguren.

Finalment, els tres ajuntaments posen a disposició d'aquests centres tots els serveis i recursos que siguin necessaris per garantir-ne el funcionament, així com les condicions sanitàries que corresponguin en l'actual situació d'alarma.