1 de 10
coronavirus

Èxit de participació a la Jornada de Portes Obertes virtual de l'Escola d'Enginyeria de la UPC

El professorat dels 10 graus que s'ofereixen al centre va explicar l'oferta educativa i van contestar preguntes per xat als més de 100 participants

Façana de l'edifici central de l'ESEIAAT, al campus UPC de Terrassa. | UPC Terrassa
per LaTorre, 26 de març de 2020 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) va organitzar aquest dimecres 25 de març la primera Jornada de Portes Obertes virtual de la Universitat Politènica de Catalunya (UPC). A l'activitat hi van participar més de 100 persones de perfil variat, com estudiants de batxillerat i cicles, familiars i professorat d'altres centres.

Així doncs, el confinament i l'estat d'alarma no va impedir la celebració de la jornada, encarat a ensenyar les instal·lacions i serveis del centre pel potencial alumnat, que ha pogut accedir al contingut de les sessions presencials programades a través de la tecnologia.
L'activitat va ser conduïda per la sotsdirectora de l'ESEIAAT, Núria Salán, amb suport del sotsdirector David González i la participació remota de professors conduint sessions encaminades a explicar els diferents graus que s'hi ofereixen. La sessió va començar amb la presentació del vídeo de l'Escola 'Utopia' i en acabar la presentació, es va mostrar el vídeo 'Vola amb l'ESEIAAT'.

 
Les sessions informatives de cada disciplina es van realitzar de manera global en format de xat, on s'anava seguint un torn rigorós de les preguntes introduïdes pels assistents, amb intervenció del professorat de l'ESEIAAT present en aquell moment. D'aquesta manera, els més de 100 a través de pantalles d'ordinadors, telèfons intel·ligents o tauletes van poder rebre informació directa i immediata. El professorat de l'ESEIAAT va respondre més de 50 qüestions referents als 10 cursos universitaris que s'hi imparteixen.
Un cop contextualitzada l'ESEIAAT, Salán i González van fer una explicació detallada de l'oferta acadèmica, destacant  que el centre és l'única escola amb 10 premis a la qualitat en la innovació docent en els darrers 15 anys indicant que al centre "es forma en enginyeria fent enginyeria, impulsant entre l'alumnat la realització de projectes reals d'enginyeria."

Després de les presentacions i les explicacions, es va iniciar una sessió de preguntes que va resultar molt activa via xat. Si la pregunta era molt específica, hi havia la possibilitat de fer-la per correu electrònic. Els conductors valoren l'experiència com a molt positiva, tot afegint que "comptar amb més de 100 persones en el context actual que vivim indica l'interès que suscita la nostra oferta acadèmica", lamentant que no s'hagués pogut celebrar de manera presencial però apuntant que s'ha superat el repte de "mostrar la capacitat de reacció de l'ESEIAAT" i s'ha deixat pales que, amb voluntat i imaginació, malgrat tot, "no s'aturen".

 


 

Participació