El Moviment Veïnal en Acció de Terrassa demana més mesures contra el coronavirus i es posa a disposició de l'ajuntament

Set entitats veïnals i 14 comerços de la ciutat han signat un manifest on demanen més mesures i protecció a l'ajuntament per fer front a la pandèmia

14 botigues i set associacions veïnals han signat el manifest.
14 botigues i set associacions veïnals han signat el manifest. | Adrià Costa
LaTorre
26 de març del 2020
Actualitzat a la 13:45h
Una vintena d'associacions de veïns i comerços de Terrassa han signat un manifest demanant més mesures per garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat per la crisi del coronavirus. En l'escrit, les parts signants, que formen part del Moviment Veïnal en Acció, demanen més protecció a tots els nivells i es posen a disposició de les autoritats i centres sanitaris.

El text comença agraint la tasca als serveis d'emergència, cossos de seguretat i personal de serveis bàsics, així com donant "total suport" a les persones afectades i familiars de víctimes de la pandèmia a la ciutat. En aquesta direcció Moviment Veïnal en Acció exigeix a l'Ajuntament que es posi a disposició de les entitats veïnals, cíviques, socials i del tercer sector, ja que expliquen, són qui "millor coneixen les necessitats de la gent".

Per això, asseguren que el moviment veïnal posa a disposició de les autoritats sanitàries de terrassa "els seus locals, personal voluntari, i qualsevol altre mitjà possible segons capacitat, en cada barri" per fer front a la Covid-19. També aprofiten per fer una crida a la donació de teixits adients per fabricar mascaretes i bates i demanar a les empreses químiques que "facin el mateix" amb el gel desinfectant.

Una altra de les reclamacions és la petició que el govern municipal "insisteixi fins a l'esgotament" a les autoritats competents per posar a disposició de tota la ciutadania el test de la Covid-19, ja que és la manera "més eficaç" de combatre el virus en fase precoç, afegeixen. En l'àmbit sanitari, també demanen l'obertura d'habitatges buits per a utilitzar-los com a espai sanitari i així descongestionar els centres hospitalaris de la ciutat. També demanen el tancament de la ciutat si des del consistori es creu convenient i demanen la firma al moviment Tanquem Catalunya evocant a una "responsabilitat social col·lectiva i institucional" per superar aquesta crisis.

Tenint en compte l'aturada de la major part de l'activitat econòmica provocada per la crisi del coronavirus, en nom del "moviment veïnal, les associacions, les entitats, les petites empreses, els autònoms, els treballadors i treballadores" de Terrassa, s'aprofita per demanar un pla municipal de recuperació de la crisi "econòmica i sanitària". En aquesta direcció, apunten que aquest pla s'ha d'elaborar des de "l'excel·lència científica" de la ciutat i ser impulsada per l'Ajuntament de la mà de la ciutadania.
 

Llegeix sota aquestes línies el manifest sencer: