L'Hotel Don Cándido acollirà personal sanitari de la ciutat

Es posarà en marxa divendres i contribuirà al desenvolupament de les funcions essencials que estan duent a terme els i les professionals

Hotel Don Cándido de Terrassa.
Hotel Don Cándido de Terrassa. | GSV
Redacció
25 de març del 2020
Actualitzat el 26 de març a les 11:05h
El govern municipal de Terrassa ha acordat crear un Centre de Serveis per a tot el personal dels centres sanitaris de la ciutat a l’Hotel Don Cándido, a través d’un acord al qual s’ha arribat amb l’empresa. Així, a partir d'aquest divendres 27 de març estaran disponibles 76 habitacions de l'hotel. 

El Centre de Serveis per a personal sanitari facilitarà dutxes i vestuaris, espais de descans i condicions higièniques adaptades a l'actual situació a tot el personal sanitari que ho desitgi. En podran fer ús quan finalitzin els seus torns de treball i abans de tornar a casa. També se'ls facilitarà aparcament.

Per a l’acollida de professionals de la sanitat dels centres de Mútua i Hospital es tindrà en compte especialment, si cal prioritzar, el nivell de risc laboral de cada persona, així com la vulnerabilitat del seu entorn familiar. 

Hotel per a personal d'altres ciutats 

El nou Centre de Serveis també podrà acollir professionals sanitaris de la ciutat que treballin a centres d’altres poblacions, a través d’un sistema que s’establirà i es comunicarà els propers dies. Les direccions d’Hospital de Terrassa i Mútua Terrassa establiran, dintre de la seva plantilla, aquelles persones que estan autoritzades a utilitzar el nou servei.

Aquesta decisió respon a les demandes que han fet arribar molts professionals del sector sanitari a l’Ajuntament els darrers dies, per tal de disposar d’un espai que compti amb una sèrie de serveis de gran utilitat quan finalitzen la seva activitat als centres de treball i abans de tornar als seus domicilis.

La creació d’aquest servei ha estat comunicada a les direccions de Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua Terrassa i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta decisió, a més de contribuir al desenvolupament de les funcions essencials que tenen encomanades totes i tots els professionals de la sanitat, l’Ajuntament ret també reconeixement i expressa el seu agraïment a l’extraordinària tasca que estan fent aquestes setmanes. Aquesta acció serà coordinada pels serveis municipals de Salut i de Protecció Civil.


Arxivat a