coronavirus

Terrassa es prepara pel fred i la neu

La cota de neu dijous baixarà fins als 500-600 metres al Vallès Occidental

per NacióDigital , 25 de març de 2020 a les 16:46 |
La cota de neu se situarà entre els 500 i 600 metres a la comarca | Juanma Peláez
Canvi de temps radical a la vista. Just després de començar la primavera astronòmica, l'hivern tornarà de cop amb fred, pluja i neu a cotes força baixes. Una situació que no s'ha produït en els darrers mesos i que ara coincidirà amb un dels dia més durs de l'epidèmia de coronavirus. 
 

A Terrassa, així com al Vallès Occidental, l'avís està activat al nivell de "perill moderat" entre les sis del matí i les sis de la tarda de dijous. Tenint en compte que la cota baixarà fins els 500-600 metres a la comarca, es podria veure nevar de la falda de la Mola en amunt, i es podrien donar acumulacions a partir dels cinc centímetres per sobre dels 700 metres.

La situació es pot complicar de cara a dijous. Les precipitacions seran extenses a la meitat est i més disperses a la resta de neu. A més, la cota de neu baixarà fins als 600 metres, puntualment per sota. Això farà que es vegi nevar a les fons de vall del Pirineu així com en pobles del Prepirineu i de la Catalunya Central.

 

Les comarques on es pot veure nevar són, a banda de les de l'Alt Pirineu, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, l'Anoia, el Moianès, la Selva, així com el Vallès Occidental i Oriental. La cota de neu serà més baixa (500) a l'extrem nord-est mentre que com més a l'oest i al sud, més alta serà.

El temps tendirà a estabilitzar-se de cara al divendres però l'ambient fred continuarà i no es descarten glaçades, força perilloses per als conreus en aquesta època de l'any. 

Participació