«Concentració virtual» contra la violència masclista a Terrassa

La convocatòria que s'impulsa el dia 25 de cada mes no podrà celebrar-se pel confinament, però l'organització ha decidit substituir-la per una acció per xarxes socials

Manifestació del 8 de març a Terrassa
Manifestació del 8 de març a Terrassa | Dones Feministes
LaTorre
25 de març del 2020
Actualitzat a les 17:04h
Lla convocatòria que es duu a terme el dia 25 de cada mes davant del consistori egarenc no serà possible pel confinament, pel que avui dimecres de 19 a 20 h, s'emplaça a la població a omplir les xarxes socials de fotos des de casa casa, amb les etiquetes #JoSocAlRaval i #NiUnaMés i ubicant-les al Raval de Montserrat. 

L'Ajuntament de Terrassa i la Comissió 8 de març han organitzat una concentració virtual per condemnar la violència contra les dones. Des de la Regidoria de Polítiques de Gènere expliquen que es penjarà un missatge als perfils de Facebook, Twitter i Instagram de l'Ajuntament amb una foto del Raval, amb què els usuaris poden interactuar a través de selfies amb cartells o en grup i comentaris.

Amb aquesta acció, des de l'organització es vol donar "el màxim suport" a les dones que es troben en situació de violència masclista i posar de manifest que, malgrat el confinament i la suspensió de les activitats municipals, l'Ajuntament, les entitats i la ciutadania "continuen lluitant" contra la violència vers les dones. Un cop realitzada, l'activitat anirà seguida d'un monitoratge de les xarxes socials per quantificar el total de persones participants a la crida.

Aprofitant la convocatòria d'aquesta reivindicació, l'Ajuntament recorda, al mateix comunicat, que durant l'estat d'alarma l'atenció no presencial per a dones víctimes de violència masclista s'ha vist reforçada. Aquesta mesura s'ha pres després del tancament de Casa Galeria, on es presta l'atenció presencial de manera habitual. Consulta aquí tota la informació del servei.

Així doncs, el Servei de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament ha implementat diferents mesures per oferir alternativa via telefònica i telemàtica. Les dues noves línies telefòniques d'atenció, amb els números 675957904 i 675296296 funcionen de 9 a 20 h. En aquest horari, les professionals del SIAD atenen les trucades de les usuàries i, en el cas que la situació ho requereixi, es desplaçaran per fer atenció presencial a la dona i establir el circuit a seguir.

Fora d'aquest horari es pot trucar al telèfon d'emergències de Catalunya (112) o a la línia d'atenció a la violència masclista (016 o 900 900 120), operativa durant les 24 hores. A banda de l'atenció telefònica, també hi ha l'opció que les dones puguin fer les seves consultes per correu electrònic, una eina especialment útil durant el confinament. El correu d'atenció és [email protected]. A més, el govern egarenc demana a la ciutadania que estigui atenta a possibles situacions de violència masclista en el seu entorn o veïnat i que davant de qualsevol sospita truqui al telèfon d'emergències 112.