La Intersindical-CSC reclama als ajuntaments que no facin recuperar hores a les seves plantilles pel coronavirus

El sindicat demana a JxCat, ERC i PSC i a les entitats municipalistes que siguin "coherents" amb la petició de confinament estricte, també amb els seus treballadors

L'Ajuntament de Girona és un dels que preveu fer recuperar les hores als seus treballadors
L'Ajuntament de Girona és un dels que preveu fer recuperar les hores als seus treballadors | Wikicommons
NacióDigital
25 de març del 2020
La Intersindical-CSC demana "coherència" als ajuntaments del país i que no facin recuperar les hores als seus treballadors per la crisi del coronavirus. El sindicat ha detectat que la gran majoria de governs municipals, formats principalment per JxCat, ERC i PSC, tenen previst fer recuperar les hores perdudes per la suspensió de l'activitat laboral arran del Covid-19.

Des del sindicat defensen que això no són "ni vacances ni permisos voluntaris", sinó que és un motiu "de força major" que apel·la a la responsabilitat dels treballadors de quedar-se confinats a casa per evitar el contagi i la propagació del virus.

En un comunicat, la Intersindical-CSC afirma haver contactat amb els tres partits polítics amb més representació municipal -JxCat, ERC i PSC- i també amb l'Associació Catalana de Municipis (AMI) i la Federació Catalana de Municipis (FCM). De moment el sindicat només ha rebut resposta d'ERC, que ha afirmat compartir "el mateix criteri" que el sindicat i ha mostrat la seva voluntat de col·laborar per aplicar les demandes sindicals.

Amb el suport dels treballadors i treballadores municipals, la Intersindical també ha elaborat un mapa on consta el posicionament dels ajuntaments pel que fa a la recuperació de les hores perdudes del seu personal.