La Romería del Rocío de Catalunya, que havia d'acollir Terrassa, anul·lada pel coronavirus

La trobada religiosa estava prevista del 28 de maig a l'1 de juny

Celebració anterior del Rocío a Catalunya.
Celebració anterior del Rocío a Catalunya. | Arxiu
LaTorre
29 de març del 2020
La Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) ha decidit cancel·lar la celebració de la 49a edició de la Romería del Rocío de Catalunya, que Terrassa havia d'acollir un any més del 28 de maig a l'1 de juny, pel coronavirus. Els actes derivats i la resta d'activitats també es veuen afectats per la mesura.

El passat 19 de març, l'organització ja va anunciar el canvi de dates d'una altra festivitat destacada; la Feria de Abril de Catalunya, que finalment es celebrarà del pròxim 18 de setembre al 27 del mateix mes. En aquesta ocasió, el Parc del Fòrum de Barcelona en serà l'escenari.

Segons s'explica en un comunicat, la FECAC "ja era conscient de la dificultat" de la celebració d'aquesta trobada "pel termini del muntatge i construcció" de l'espai, però s'ha pres la decisió després que aquesta setmana s'anunciés la cancel·lació de les Fiestas del Rocío d'Almonte (Huelva) el principal esdeveniment en aquestes dates a l'Estat i inspirador de la trobada anual a Terrassa.

​Al mateix escrit, la dràstica decisió es defineix com a "dolorosa determinació" i afegeix que la Verge del Rocío, "nuestra Madre", ha de ser "qui ens guiï en aquest dur camí que ens ha de portar a una realitat millor per a tots". Llegeix aquí la nota completa.

Amb aquesta mesura, l'organització compleix les indicacions de les autoritats sanitàries i de les diverses administracions amb motiu de l'estat d'alarma sanitari -prorrogat 15 dies més- per la pandèmia del coronavirus.