coronavirus

La Patronal Cecot qualifica d'«insuficients» les mesures preses pel govern espanyol per ajudar empreses i autònoms

En un comunicat, l'institució es mostra crítica amb el govern de Pedro Sánchez i indica les polítiques fiscals com a clau per "impulsar i reforçar" l'economia

per LaTorre, 25 de març de 2020 a les 13:00 |
Antoni Abad, president de la Cecot. | Josep Maria Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Patronal Cecot, amb seu a Terrassa, qualifica d'insuficients les mesures aprovades pel Consell de Ministres aquest dilluns per ajudar les empreses i autònoms -que hauran de seguir pagant la quota mensual- afectats per l'aturada pel coronavirus.


La institució considera que des de Moncloa "s'ha d'impulsar i reforçar" el sistema econòmic a través de la política fiscal. En aquesta direcció, critiquen que no s'exoneri el pagament de les quotes patronals a la Seguretat Social o l'ajornament dels impostos fins al segon semestre del 2020.

A més, l'organització empresarial remarca que "també és imperatiu" salvar les empreses i llocs de treball que les integren, tot afegint que un cop parat, el moviment econòmic requereix un esforç "molt major" per reprendre'n la marxa.Antoni Abad, president de la Cecot, indica que el govern espanyol "encara té una gran oportunitat d'utilitzar la política fiscal per complementar les mesures financeres previstes i demanar al BCE la màxima col·laboració" per atendre les necessitats del mercat i les empreses davant l'estat d'alarma pel coronavirus. 

Participació