Els reptes de les colles castelleres durant l'estat d'alarma: fotos antigues, gimcanes i diades virtuals

Amb la suspensió d'assajos i actuacions, les xarxes socials esdevenen l'únic lligam entre els castellers

Castellers dels Margeners de Guissona celebren la diada virtual
Castellers dels Margeners de Guissona celebren la diada virtual | ACN
NacióTarragona
25 de març del 2020
Les colles castelleres se les enginyen per mantenir-se unides durant el confinament i combaten l'estat d'alarma amb mil i una iniciatives. Xerrics d'Olot i Castellers de Cornellà han estat els pioners d'aquesta dinàmica per animar els castellers des de la distància. El ventall d'opcions, amb molt d'èxit, és variat i pintoresc. S'organitzen des d'entretingudes gimcanes adreçades sobretot a la canalla, a recuperar fotos de castells històrics i obrir la capsa dels records, així com també accions solidàries com donacions de sang, i fins i tot celebrar una diada castellera de forma virtual. La colla d'Igualada segueix totalment confinada. Sense assajos ni actuacions, les xarxes socials han esdevingut l'única via de connexió entre els castellers.

Els primers en llançar-se a les xarxes per dinamitzar la seva colla van ser els Castellers de Cornellà -instant a la canalla a aconseguir punts en equip fent proves des de casa- i els Xerrics d'Olot -que ja van per la cinquena prova de la denominada gimcana xerrica, una iniciativa de divertides proves per a petits i no tan petits. Les colles volen mantenir l'activitat i plantegen múltiples propostes amb l'objectiu que "els ànims no decaiguin", diu Jordi Gilabert, responsable de comunicació dels Xiquets de Tarragona.

Els matalassers, que ja havien fet quatre assajos quan es va decretar l'estat d'alarma, també han encarat els dies d'aturada amb sentit de l'humor. D'una banda, publiquen exercicis i munten challenges etiquetats amb el nom "ElConfinamentEmRatlla", com ara aguantar la faixa damunt del front. D'altra banda, proposen missions per interactuar amb la canalla. "Són challenges que tenen un acceptació brutal", constata el cap de colla, Alfredo González. També munten challenges específics per a grallers i timbalers.

Els vallesans se sumen al challenge

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa han llançat un repte similar al dels tarragonins. A través de les històries d'Instagram i amb el coixinet #MinyonsChallenge, proposen penjar vídeos o imatges amb tota mena de desafiaments. "Vam veure que el confinament s'allargaria i vam decidir fer alguna cosa per distreure la gent", comenta Pere Geis, cap de comunicació dels Minyons i impulsor de la iniciativa. Geis explica que la proposta, iniciada fa just una setmana enrere, ha tingut "molt bona acollida".
 
Arxivat a