coronavirus

Terrassa es prepara pel fred i una possible nevada a la Mola

La cota de neu dijous baixarà fins als 500-600 metres al Vallès Occidental

per NacióDigital , 24 de març de 2020 a les 12:00 |
La cota de neu se situarà entre els 500 i 600 metres a la comarca | Juanma Peláez
Canvi de temps radical a la vista. Just després de començar la primavera astronòmica, l'hivern tornarà de cop amb fred, pluja i neu a cotes força baixes. Una situació que no s'ha produït en els darrers mesos i que ara coincidirà amb un dels dia més durs de l'epidèmia de coronavirus. 

A Terrassa, així com al Vallès Occidental, l'avís està activat al nivell de "perill moderat" entre les sis del matí i les sis de la tarda de dijous. Tenint en compte que la cota baixarà fins els 500-600 metres a la comarca, es podria veure nevar de la falda de la Mola en amunt, i es podrien donar acumulacions a partir dels cinc centímetres per sobre dels 700 metres.


El temps continuarà variable fins al dimecres. Aquest dimarts estarà marcat per un cel més aviat cobert però també amb clarianes. Demà dimecres, els termòmetres aniran clarament a la baixa i les precipitacions començaran a guanyar terreny. Seran especialment importants al Pirineu amb una cota de neu que començarà a l'entorn dels 1.000 metres però que podrà baixar fins als 700-800 metres, especialment a la meitat est. El Servei Meteorològic ha emès un avís per la possible acumulació de 20 centímetres per sobre dels 1.400 metres.

La situació es pot complicar de cara a dijous. Les precipitacions seran extenses a la meitat est i més disperses a la resta de neu. A més, la cota de neu baixarà fins als 600 metres, puntualment per sota. Això farà que es vegi nevar a les fons de vall del Pirineu així com en pobles del Prepirineu i de la Catalunya Central.

 

Les comarques on es pot veure nevar són, a banda de les de l'Alt Pirineu, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, l'Anoia, el Moianès, la Selva, així com el Vallès Occidental i Oriental. La cota de neu serà més baixa (500) a l'extrem nord-est mentre que com més a l'oest i al sud, més alta serà.

El temps tendirà a estabilitzar-se de cara al divendres però l'ambient fred continuarà i no es descarten glaçades, força perilloses per als conreus en aquesta època de l'any. 

Participació