Castellbisbal paralitza el cobrament de tots els impostos i taxes municipals

Des del consistori remarquen que “ningú haurà de pagar per serveis que no s’hagin prestat”

LaTorre
23 de març del 2020
Ajuntament de Castellbisbal.
Ajuntament de Castellbisbal. | GSV
L'Ajuntament de Castellbisbal ha anunciat la paralització del cobrament de tots els impostos així com de les taxes i preus públics d'aquells serveis que actualment no es presten. Això representa el no-pagament de les noves quotes de l'Illa Esportiva, el centre de dia El Serral, l'Escola de Música o la llar d'infants La Caseta, entre altres. Dies, enrere, Terrassa va prendre la mateixa decisió.

Pel que fa a l'ajornament d'impostos, aquesta mesura afecta l'impost de Vehicles –s'havia de pagar abans del 4 de maig i queda ajornat fins al 2 de juny- i el cobrament de l'impost de béns immobles, que havia de ser cobrat el 4 de maig a totes aquelles persones que el tenen fraccionat.

Rebuts cobrats amb anterioritat a l'estat d'alarma

En relació amb els rebuts que s'haguessin pagat abans de la declaració de l'estat d'alarma per serveis que actualment no es presten, l'Ajuntament buscarà la manera per retornar els diners corresponents als serveis pagats i no gaudits.

A hores d'ara, encara no s'ha concretat si aquests diners s'abonaran o si es farà un descompte en les quotes posteriors, però des del consistori remarquen que "ningú haurà de pagar per serveis que no s'hagin prestat". En aquesta direcció avisen que tan aviat com es defineixi la forma de l'abonament, es comunicarà a tota la població.

Es garanteixen les nòmines dels treballadors de les empreses subcontractades

Seguint l'establert per les indicacions del govern, l'Ajuntament també garanteix el pagament de les nòmines al personal municipal així com als empleats i empleades de les empreses subcontractades com poden ser les de neteja dels equipaments públics, de recollida d'escombraries i neteja viària, el professorat dels centres escolars o el personal de l'Illa Esportiva o del Centre de Dia.