L’Ajuntament crea una bossa de voluntariat i una altra per canalitzar oferiments

L’objectiu és millorar la capacitat de resposta de la ciutat davant reptes com els que planteja l’actual situació d’emergència i l’estat d’alarma pel Covid-19

Seu de l'empresa municipal d'aigua de Terrassa, Taigua.
Seu de l'empresa municipal d'aigua de Terrassa, Taigua. | ACN
23 de març del 2020

El Govern municipal ha acordat fer una recollida de dades per tal de millorar la capacitat de resposta de la nostra ciutat davant els reptes que ens planteja l’actual situació d’emergència pel coronavirus. L’Ajuntament disposa en aquests moments de recursos i personal suficients per atendre les necessitats actuals.

Tanmateix, els darrers dies s’ha estat preparant un dispositiu per canalitzar tots els recursos i totes les persones disponibles a la nostra ciutat per fer front a les necessitats que es puguin plantejar els propers dies o les properes setmanes. Per altra banda, aquests darrers dies s’han rebut diverses propostes espontànies de col·laboració i han sorgit diversos col·lectius a la ciutat, als quals el Govern municipal expressa el seu reconeixement i agraïment.

Bossa de Voluntariat Ciutadà

Està centralitzada a l’Ajuntament i adreçada a persones disposades a fer tasques voluntàries a través de Creu Roja. L’entitat compta en aquests moments amb recursos suficients per als serveis que presta, però necessita disposar de persones a la reserva, que s’activaran en funció de les necessitats. Les persones que vulguin inscriure’s en aquest Registre han de complir els següents requisits:
- Persones de fins a 50 anys
- Experiència en voluntariat, en tasques socials, en tasques de cura de persones, en tasques sanitàries.
- Bon estat de salut general, que no pateixin malalties cròniques ni formin part de col·lectius vulnerables.