Marea Blanca reclama incrementar les plantilles dels CAP

El col·lectiu assegura que s'han hagut de tancar ambulatoris pels contagis de personal sanitari

Un professional sanitari en un centre d'atenció primària (CAP)
Un professional sanitari en un centre d'atenció primària (CAP) | CatSalut
NacióDigital
23 de març del 2020
El col·lectiu Marea Blanca ha reclamat incrementar plantilles i dotar-les dels recursos necessaris per afrontar la pandèmia del coronavirus. En un comunicat, el col·lectiu ha criticat que s'està "ometent" informació sobre la situació als CAP, "porta d'entrada" a la sanitat, i la informació se centra en com es treballa contra el virus als hospitals. 

Marea Blanca reivindica que el paper de l'atenció primària és "crucial" per a la detecció dels símptomes i la malaltia per evitar l'expansió i ha lamentat que "s'estan tancant CAP perquè existeixen sanitaris contagiats".

El col·lectiu ha considerat que la falta de material de protecció i de recursos humans a causa de les baixes i els aïllaments pel contagi impliquen que "no s'està donant resposta ni tècnica ni política a fi de millorar aquesta situació". 

Al comunicat, Marea Blanca assegura que en el moment actual es fan patents les retallades al sistema sanitar públic i demana que l'atenció primària pública "ha de ser la primera barrera al virus" i ha demanat corregir les polítiques sanitàries "erràtiques que no utilitzen totes les estructures del sistema sanitari".