Terrassa destinarà 500.000 euros a reduir la tarifa de l'aigua durant el segon trimestre de l'any

La mesura implica una rebaixa d'entre un 10 i un 15% a la tarifa, que se suma a la reducció del cànon anunciada per l'ACA

Seu de l'empresa municipal d'aigua de Terrassa, Taigua.
Seu de l'empresa municipal d'aigua de Terrassa, Taigua. | ACN
23 de març del 2020
Actualitzat a les 11:26h

L'Ajuntament de Terrassa ha acordat destinar 500.000 euros a reduir la tarifa de l'aigua durant el segon trimestre. Això implica una rebaixa d'entre un 10 i un 15% a la tarifa, que
sumada a la reducció del cànon anunciada per l'ACA, representarà una reducció de l'ordre del 20-30%. L'objectiu de la mesura és contribuir a reduir l'impacte que pugui tenir l'estat d'alarma sobre les famílies i el conjunt de l'economia de la ciutat.

Aquesta reducció s'aplicarà a les famílies, així com a les petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms, atenent a diferents criteris com: les circumstàncies de cada col·lectiu; l’impacte patit per cada sector o cada tipologia de consum; el foment de l’estalvi d’aigua; les circumstàncies socioeconòmiques; la priorització del petit i mitjà comerç, de la petita i mitjana empresa i autònoms.

La Funerària de Terrassa aplica mesures per reduir els contagis

El Govern municipal ha analitzat la situació actual a la Funerària de Terrassa, així com les perspectives per als propers dies i setmanes. En aquest sentit, s'ha acordat donar instruccions a l'empresa municipal per continuar aplicant amb rigor les mesures per reduir el risc de contagi i al mateix temps oferir a les famílies fórmules segures, dignes i sensibles per acomiadar les persones difuntes en aquestes circumstàncies.

Així es procedirà a una nova reducció de l'aforament de persones per a vetlles i cerimònies i es restringirà al màxim el temps disponible per a aquestes qüestions.

S'activa la recollida de dades per a voluntariat

El Govern municipal ha analitzat les primeres dades disponibles, després de l'activació, el dissabte a la tarda, del dispositiu per a la recollida de dades per a voluntariat (a prestar a través de Creu Roja) i oferiments d'entitats, col·lectius i empreses. Cal recordar que les inscripcions es poden fer a través de dos formularis que estan disponibles a la web www.terrassa.cat/voluntariat-coronavirus.