Salut destina 180 llits de l'Hospital General de Catalunya pels contagiats de coronavirus del brot d'Igualada

Aquest dissabte a la tarda ja s'hi ha trasllat una desena de persones

Primer pla del cartell d'entrada a l'Hospital general de Catalunya el 20 d'abril de 2017
Primer pla del cartell d'entrada a l'Hospital general de Catalunya el 20 d'abril de 2017 | ACN
Sergi Baixas
21 de març del 2020
Actualitzat el 22 de març a les 11:32h
El portaveu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha anunciat que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat a disposició de l'Hospital d'Igualada 180 llits de l'Hospital General de Catalunya, propietat del Grupo Quirón Salud, per als afectats de coronavirus de la Conca d'Òdena, una de les zones més afectades de Catalunya.

Amb l'objectiu de disminuir la pressió a l'Hospital d'Igualada, es traslladarà a Sant Cugat aquells pacients que decideixin els professionals en funció de la seva situació. De fet, aquest dissabte a la tarda ja s'hi ha traslladat una desena de persones. Soto ha explicat que l'Hospital General de Catalunya compta amb una unitat per a pacients crítics i està dotada amb màquines com ventiladors. Tot i això, però, assegura que també s'estan realitzant compres per poder mantenir l'hospital ben equipat. 

El metge ha destacat que la mesura serà "un baló d'oxigen" pel centre de la capital de l'Anoia i també servirà per guanyar temps perquè els professionals confinats a casa, a mesura que es vagin recuperant, es puguin anar reincorporant amb normalitat. Soto també ha afegit que des de l'inici del brot a la Conca d'Òdena, l'Hospital d'Igualada ja ha contractat 24 professionals externs de reforç.