coronavirus

Terrassa i la Creu Roja uneixen forces per convertir l'Escola França en un alberg d'emergència pel coronavirus

L'espai té capacitat per allotjar 60 persones sense sostre i pretén complementar el servei prestat per l'Andana, el centre d'acollida de l'entitat, que presenta gairebé un 100% d'ocupació

per LaTorre , 20 de març de 2020 a les 14:00 |
Voluntaris de la Creu Roja habiliten l'alberg d'emergència de l'Escola França. | Creu Roja Terrassa
L'Escola França de Terrassa s'ha convertit temporalment en un alberg d'emergència per acollir a 60 persones sense sostre durant l'estat d'alarma pel coronavirus. La mesura, impulsada conjuntament entre la Creu Roja de Terrassa i l'Ajuntament, es duu a terme aprofitant que el centre roman tancat a l'activitat docent tot complinet el decret que obligava al tancament de centres educatius.

La mesura ha estat presa per a complementar el servei ofert tot l'any per l'Andana, el centre d'acollida de l'entitat, i que davant el confinament obligatori, ha vist com la seva ocupació assoleix gairebé el 100%. Aquest dijous, el centre va ser visitat per representants del consistori, com l'alcalde Jordi Ballart, la regidora de Salut, Mònica Polo i el regidor de Serveis Socials, Noel Duque. En una publicació a xarxes, el batlle va aprofitar per donar les gràcies a la Creu Roja i compartir fotos de la visita.


  En situació normal, les persones sense llar són absorbides per l'Andana, la casa d'acollida de la Creu Roja a Terrassa. Tot i així, davant d'aquesta situació excepcional, les 40 places de l'espai i cinc d'extraordinàries han quedat completes. D'aquesta manera, a partir d'aquesta setmana l'Escola França reforça el servei, i des de l'entitat indiquen que "garanteix la capacitat suficient per donar resposta a noves persones".


 

Participació