La Policia Municipal de Terrassa denuncia 86 persones en menys de 24 hores per incomplir el confinament

Les denúncies van interposar-se aquest dimecres per passejar pel bosc, jugar a futbol o seure en un banc o circular en cotxe sense motius justificats

Un cotxe de la Policia Municipal patrullant pel parc de Vallparadís de Terrassa.
Un cotxe de la Policia Municipal patrullant pel parc de Vallparadís de Terrassa. | Anna Mira
LaTorre
19 de març del 2020
Actualitzat el 20 de març a les 20:27h
La Policia Municipal de Terrassa va denunciar aquest dimecres un total de 86 persones per comportaments contraris a les indicacions de l'estat d’alarma. Un total de 59 persones han estat denunciades en diversos punts de la ciutat per passejar per carrers i places, o bé per estar a la via pública assegudes en bancs, reunides a les places o jugant a futbol, sense cap causa justificada. 

Fins a cinc persones més van ser denunciades per estar passejant per la zona boscosa del terme municipal de Terrassa, a l’Anella Verda, al voltant de la Torre Mossèn Homs i la zona de Torrebonica. Vuit persones més van ser denunciades en diverses actuacions policials per
circular més d’una persona en un vehicle, sense causa justificada, incomplint així el
Decret d’Estat d’Alarma.

Més restriccions a les zones de lliure circulació de gossos 

Els darrers dies s’han detectat aglomeracions de persones no permeses en les actuals circumstàncies a les zones de lliure circulació de gossos. Per aquesta raó, el govern municipal ha acordat intensificar la informació a les persones i fixar normes més estrictes, tenint en compte el benestar animal i la minimització de riscos per a éssers humans: Limitar l’aforament màxim a 5 persones. Recomanar que s’utilitzin el mínim temps possible. Recordar que cal mantenir sempre les distàncies mínimes entre persones.

En un control policial rutinari de vehicles al carrer del Pare Alegre, cinc conductors van
ser identificats i posteriorment denunciats per trobar-se a la via pública sense cap
motiu justificat. Una altra persona va ser denunciada igualment per fer esport amb bicicleta per la via pública. I també es van detectar dues persones més fent esport, que en veure a la dotació policial van marxar del lloc.

Sancions per incompliment 

La justícia espanyola, en el marc de la la Llei de Seguretat Ciutadana, contempla multes d'entre 601 i 30.000€ a aquelles persones o grups que infringeixin les normes establertes en aquest cas. Així doncs, malgrat ser una llei estatal, els efectius egarencs tenen un gran ventall a l'hora de penalitzar als incívics, que podrien ser denunciats per un delicte contra la salut pública.

D'altra banda, a partir de diumenge, vehicles policials patrullen per la ciutat dotats de megafonia tot informant i vetllant perquè la població no surti al carrer si no és indispensable. En el mateix comunicat, el consistori agraeix a la ciutadania l’esforç "que en general està fent per tal de complir les normes i restriccions actualment vigents" i manifesta que exercirà amb el màxim rigor totes les potestats legals que li corresponen per tal de fer complir la llei.