VÍDEO «Yo no me quedo por ti», els col·lectius imprescindibles de Terrassa fan una crida al confinament

El grup de policies que lluiten en contra del càncer infantil volen sensibilitzar la ciutadania

Un cotxe de la Policia Municipal patrullant pel parc de Vallparadís de Terrassa.
Un cotxe de la Policia Municipal patrullant pel parc de Vallparadís de Terrassa. | Anna Mira
19 de març del 2020
Actualitzat a les 17:33h

Policias por valientes, el grup de policies de Terrassa que lluiten contra el càncer infantil, ha fet un vídeo per sensibilitzar la ciutadania perquè es quedi a casa. Amb imatges de diferents col·lectius imprescindibles de la ciutat, i sota el lema "Yo no me quedo por ti", metges, policies, equips de neteja, conductores d'autobús, treballadores d'un forn de pa o membres de seguretat demanen a la ciutadania que es quedin a casa.

La Policia Municipal de Terrassa ja ha denunciat un total de 86 persones per comportaments contraris a les indicacions de l'estat d’alarma. Bona part d'elles han estat denunciades en diversos punts de la ciutat per passejar per carrers i places, o pel parc de Vallparadís, sense cap causa justificada. Entre aquestes intervencions hi ha diversos casos de grups de joves asseguts en bancs o jugant a futbol en places.

Sancions per incompliment 

La justícia espanyola, en el marc de la la Llei de Seguretat Ciutadana, contempla multes d'entre 601 i 30.000€ a aquelles persones o grups que infringeixin les normes establertes en aquest cas. Així doncs, malgrat ser una llei estatal, els efectius egarencs tenen un gran ventall a l'hora de penalitzar als incívics, que podrien ser denunciats per un delicte contra la salut pública.

D'altra banda, a partir de diumenge, vehicles policials patrullen per la ciutat dotats de megafonia tot informant i vetllant perquè la població no surti al carrer si no és indispensable. En el mateix comunicat, el consistori agraeix a la ciutadania l’esforç "que en general està fent per tal de complir les normes i restriccions actualment vigents" i manifesta que exercirà amb el màxim rigor totes les potestats legals que li corresponen per tal de fer complir la llei.