Les famílies no hauran de pagar les escoles municipals de Terrassa durant la suspensió de les classes

El Servei d'Ocupació Municipal ofereix el seu personal per tal de gestionar ofertes de treball que donin cobertura a les necessitats de personal en el sector salut

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
19 de març del 2020
Actualitzat el 23 de març a les 15:44h
L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa noves mesures per fer front al coronavirus entre les quals destaca l'exempció de pagament durant el període de suspensió de les activitats escolars, de tal manera que les famílies no hauran de fer cap pagament. La mesura inclou totes les escoles municipals.

D'altra banda, el Servei d’Ocupació municipal obre una línia de suport als centres
sanitaris de la ciutat
que cerquen professionals del sector. Així, posa a disposició el seu personal per tal de gestionar ofertes de treball que donin cobertura a les necessitats de personal que té en l’actualitat el sector salut. 

Inicialment, les necessitats de personal detectades al sector salut responen a perfils
d'infermeria, neteja, geriatria, graduats en medicina, personal zelador i auxiliars
de clínica. Per accedir a les ofertes cal un registre a la borsa de treball i clicar a l'oferta d’interès. El personal tècnic expert es posarà en contacte amb les persones registrades i derivarà les candidatures adients al centre sanitari corresponent.

Canvis en el 010

L'Ajuntament també ha ajustat lleugerament els horaris del telèfon gratuït 010 a la nit i
el cap de setmana. El telèfon ha rebut un total de 1.571 trucades durant el dia de dimarts de les quals més de la meitat, relacionades amb el coronavirus. El Govern municipal ha decidit ajustar els horaris del telèfon gratuït 010 en funció de la demanda registrada i passen a ser els següents: De dilluns a divendres, de 9 a 21 h i els dies festius, de 10 a 20 h. 

Finalment l’Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes per fabricar mascaretes i les
nombroses propostes solidàries i de voluntariat que li arriben.
 El Govern municipal també demana a les persones i entitats que les organitzen que en facin distribució prioritzant els col·lectius més vulnerables i aquelles persones que treballen en tasques d’atenció al públic. En qualsevol cas, també es recomana a les persones que puguin utilitzar aquest tipus de mascaretes que tinguin en compte o consultin la seva efectivitat i protecció real.