Neix a Terrassa una xarxa de voluntaris per elaborar mascaretes casolanes amb tela de cotó

Fonts de l'organització expliquen a LaTorre que la producció anirà destinada pels treballadors dels establiments oberts i pels familiars dels pacients de coronavirus ingressats a la ciutat

Una de les mascaretes casolanes elaborades pels voluntaris.
Una de les mascaretes casolanes elaborades pels voluntaris. | Cedida
18 de març del 2020
Actualitzat el 19 de març a la 13:25h
L'obligació de confinament decretada pel govern espanyol aquest cap de setmana, està propiciant l'aparició de grups amb intencions solidàries arreu de Catalunya, però també a Terrassa. Si dies enrere coneixíem que uns 600 veïns s'organitzaven per donar suport davant les necessitats de determinats col·lectius, ara, ha nascut a la ciutat una xarxa de voluntaris per produir mascaretes casolanes.

Ara com ara, més de 100 voluntaris s'han ofert a col·laborar amb la causa i ja s'a iniciat el procés de producció. Fins ara, s'ha recollit la tela en comerços que han proporcionat material per la iniciativa, i d'allà un dels voluntaris el recull, en fa els retalls i els distribueix  als domicilis dels cosidors, que a través d'un vídeo tutorial, poden elaborar mascaretes. El procediment, ha estat enregistrat per una de les voluntàries i tal com es pot veure sota aquestes línies, demostra que qualsevol persona amb el material indicat pot elaborar una mascareta seguint uns simples passos.


La iniciativa, sorgida amb l'acabament de l'estoc del producte a la ciutat, pretén que les persones que s'hi adhereixin cusin mascaretes de cotó destinades als familiars de pacients ingressats per coronavirus i també pel personal dels comerços que estan oberts durant l'estat d'alarma, com els d'alimentació o farmàcies, que no han de tancar com s'ho que ho han de fer, obligatòriament, la resta d'establiments.

 

Una de les mascaretes produïdes pel grup de voluntaris Foto: Cedida



Tal com han indicat fonts internes de la xarxa de voluntaris a LaTorre, es fa una crida a empreses de Terrassa i els voltants dedicades a la producció de tela de cotó per aconseguir més matèria prima: "Som desenes de voluntaris però ens falta material per cosir". Per això, han habilitat el correu mascarillassolidarias@hotmail.com, on les empreses i persones interessades a col·laborar-hi es poden posar en contacte amb l'organització.

Arxivat a