Confinats a la Mola: la solució per no descuidar els set equins que abasten el restaurant més alt del Vallès

Els propietaris de l'establiment, situat al cim de la muntanya, han acordat confinar-se per torns al restaurant per cuidar els animals i supervisar l'espai

El Monestir de Sant Llorenç del Munt, on s'ubica el restaurant La Mola.
El Monestir de Sant Llorenç del Munt, on s'ubica el restaurant La Mola. | La Mola
18 de març del 2020
Des que el govern espanyol decretés l'estat d'alarma sanitària a tot l'Estat pel coronavirus, milions de catalans han hagut d'acatar una de les ordres que contempla la mesura: el confinament obligatori sota amenaça de greus sancions per qui les incompleixi. Així i tot, el restaurant de La Mola, situat a més de 1100 metres dalt la muntanya del mateix nom, ha hagut de prendre mesures extraordinàries per a assegurar-se del manteniment i tasques de supervisió dels burros i mules que hi viuen des de fa dècades per abastar el restaurant, on no hi ha accés per carretera. Per sort, el complex compta amb llits, on el personal sol dormir el cap de setmana.

El complex, conformat pel restaurant, un monestir romànic i l'estable pels animals, és propietat per la Diputació de Barcelona i actualment és gestionat per quatre socis. Davant d'aquesta situació, han acordat organitzar-se "perquè sempre hi hagi algú", de manera que el "confinat" faci companyia als animals i dugui a terme les tasques de vigilància i manteniment, tant de l'espai com dels equins, que s'alimenten d'alfals, pinso i aigua.
 

Les mules de La Mola, a l'estable situat darrere el restaurant. Foto: Marc Solé


Ara, és el torn d'en Xavier, que es troba sol i confinat al restaurant. Atén la trucada de LaTorre gràcies al senyal del satèl·lit, ja que a aquella alçada no hi ha cobertura. Explica que si no hi fossin els animals, indispensables pel funcionament del restaurant, "tot seria diferent", a més, fa broma comentant que tractant-se d'un restaurant, "no hi ha problemes per estar-hi confinat".

Ell hi és des de dilluns, i calcula ser-hi fins a final de setmana, en què hi haurà relleu. Segons ell, als propietaris han adoptat la mesura de confinar-s'hi dia i nit perquè els fa "una mica de respecte" que un cop a baix, no se'ls permeti tornar a pujar.

Quant a la incertesa de la situació, el responsable lamenta que "és molt difícil fer previsions", i comenta que la seva intenció era obrir a finals de març, tot i que avança que serà molt difícil "perquè acaten ordres de la Diputació i la Generalitat" i a més, l'establiment es troba al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac, tancat dies enrere per restringir-hi l'accés. A més, manifesta la seva preocupació pels treballadors, en situació d'standby fins que es conegui la data d'obertura del restaurant.

Arxivat a