Tres joves vallesans, atrapats a Indonèsia pel coronavirus

Ara mateix hi ha un grup d'uns 200 espanyols que es troben en la mateixa situació

Qatar Airways ha cancel·lat els vols dels rubinencs que han de tornar a Espanya
Qatar Airways ha cancel·lat els vols dels rubinencs que han de tornar a Espanya | Flickr
18 de març del 2020
Actualitzat a les 15:07h
Un grup de rubinencs es troba "atrapat" a la regió de Bali, a Indonèsia, després que ahir la companyia cancel·lés els vols des de Doha a Barcelona sense donar-los cap explicació oficial. Un d'ells ha explicat a RubiTV.cat que tenien vols per sortir demà, i que després de la cancel·lació els van donar tres vols nous, però que avui els els han tornat a cancel·lar. Els van donar nous viatges per d'aquí a tres dies, però sense assegurar-los que es tornin a cancel·lar. En definitiva, "no sabem quan podrem tornar", expliquen els joves, ja que totes les companyies estan cancel·lant els seus vols a Espanya.

De fet, ara mateix a Indonèsia hi ha unes dues-centes persones de nacionalitat espanyola que es troben en la mateixa situació, que s'han organitzat a través d'un grup de whatsapp i han contactat amb l'ambaixada, però aquesta només els diu que parlin amb la companyia - en el cas de les tres persones de Rubí, Qatar Airways - o que comprin nous vols amb destí a Londres, París o Amsterdam.

Aquest grup d'espanyols a Bali ha començat a organitzar-se per fer una reclamació al govern espanyol, demanant mesures davant l'allau de cancel·lacions de vols per part de totes les companyies aèries, perquè garanteixi que podran tornar a casa. "Sol·licitem l'evacuació urgent a Espanya, exigint els nostres drets i sota el seu discurs de No dejaremos sin amparo a ningún español", resa la carta que han escrit els més de 200 espanyols afectats per aquesta situació. "No ens poden deixar així de plantats, el govern espanyol ens diu que tornem a casa quan abans millor, però no tenim la possibilitat de fer-ho ni ens ajuda", lamenten els nois de Rubí, que asseguren que "els espanyols som els que estem tenint més problemes per marxar", ja que persones d'altres nacionalitats estan en llistes de repatriació dels seus països i ja tenen vols per tornar a casa.

La principal preocupació és que la crisi vagi a més i, tot i que la presència del coronavirus a Indonèsia és per ara testimonial, el país decideixi tancar les fronteres o es restringeixin encara més els viatges als espanyols i s'hagin de quedar a l'illa per temps indefinit, amb tot el que això suposa.