Duque a la xarxa de suport ciutadana: «Hem seguit el moviment amb il·lusió, alegria i alhora preocupació»

Ofereixen assessorament laboral, psicològic i ajuda per anar a comprar

17 de març del 2020
Actualitzat a la 13:26h
La xarxa de suport mutu que s'ha creat a Terrassa per oferir voluntariat a les persones que ho necessitin ja aplega més de 600 persones. Una iniciativa que el tinent d'alcalde de l'Àrea Social de l'Ajuntament de Terrassa, Noel Duque ha fet arribar una carta als voluntaris on els agraeix "l'altruïsme" però els alerta que "hem seguit els vostres moviments amb molta il·lusió, alegria i alhora preocupació". 

En aquest sentit Duque explica que davant de tot cal seguir les mesures sanitaries establertes durant l'estat d'alarma per evitar contagis pel coronavirus. "Cap administració és capaç d'arribar on arriben els veïns i en aquesta línia han sorgit iniciatives precioses com la vostra", diu el tinent d'alcalde que alhora alerta de la "prioritat de cumplir amb les directrius dels experts i del govern central". 

En el comunicat Duque també alerta que "hem de ser conscients de que la situació pot empitjorar" per això reitera que "cal estar a casa el màxim de temps possible". Duque explica que Creu Roja està duent a terme la part assistencial a les persones que ho necessiten i també els diu que el servei d'atenció domiciliaria de l'Ajuntament "està en ple funcionament". 

Membres de la iniciativa expliquen que s'ha decidit organitzar per zones i barris de la ciutat per poder gestionar "el gran volum de voluntaris que s'han posat a disposició d'oferir ajuda als que ho necessitin". Així, es canalitza la informació i en cas d'haver-se de desplaçar es fa amb distàncies curtes.

Com funciona?

S'han organitzat fins a cinc grups de whatsapp per canalitzar les peticions i les demandes, per zones de la ciutat. Cada zona té un telèfon de contacte i un correu general que rep totes les peticions (xarxasuportmututrs@gmail.com).

- Sant Pere Nord, Can Tusell, Ègara, Sant Llorenç, Grípia i Arenes, Sant Llorenç, Bonaire: 631836461
- Ca n'Aurell, Maurina, Cogullada Can Boada i Poble Nou: 631822677
- Cananglada, Escoles, Vallparadís i Can Palet: 645730825
- Sant Pere, Centre i Zona Olímpica: 654914605
- Cementiri Vell, Segle XX, Centre sud: 631861030