Uns 600 terrassencs s'organitzen per barris en una xarxa de suport davant les necessitats pel coronavirus

Ofereixen assessorament laboral, psicològic i ajuda per anar a comprar

Els terrassenc s'organitzen per fer voluntariat davant la crisi sanitària del coronavirus
Els terrassenc s'organitzen per fer voluntariat davant la crisi sanitària del coronavirus | Arxiu
16 de març del 2020
Actualitzat el 18 de març a les 12:44h
Centenars de persones de Terrassa ja s'han unit a la xarxa de suport mutu que s'ha iniciat aquest cap de setmana de manera espontània per donar suport als veïns de la ciutat que ho necessitin. Segons ha pogut saber LaTorre, actualment ja són unes 600 persones que de manera voluntària s'han adherit en algun dels cinc grups de Whatsapp que s'han creat per canalitzar les demandes i els oferiments voluntaris.

Membres de la iniciativa expliquen que s'ha decidit organitzar per zones i barris de la ciutat per poder gestionar "el gran volum de voluntaris que s'han posat a disposició d'oferir ajuda als que ho necessitin". Així, es canalitza la informació i en cas d'haver-se de desplaçar es fa amb distàncies curtes.

Assessorament laboral i psicològic

Una de les branques de la xarxa de suport mutu de Terrassa que està tenint més demandes és la relacionada amb l'assessorament en l'àmbit laboral. Hi ha moltes peticions de persones i empreses que volen saber de quina manera els afecta les mesures de l'aplicació de l'estat d'alarma i què poden fer-hi al respecte. Des de l'organització les peticions es canalitzen amb professionals de l'advocacia que de manera voluntària estan treballant els casos.

També s'ofereix suport psicològic a persones que es veuen superades per la situació de confinament o estan soles. És l'exemple d'una dona gran que ha demanat suport psicològic perquè està sola. Des de la xarxa se li truca cada dos dies per saber si està bé.

Mesures de prevenció

El col·lectiu també ha fet arribar un escrit a l'Ajuntament on s'explica la finalitat de la xarxa però també avisant que "els objectius no són, ni seran en cap moment, donar cobertura ni fer-nos responsables d'aquells serveis, funcions, competències i responsabilitats que són pròpies de cadascuna de les autoritats i administracions competents, tant en matèria de salut, protecció civil o serveis socials".

També han explicat que es prendran totes les mesures de sanitat establertes per les autoritats. Dues doctores voluntàries han establert un seguit de mesures per evitar els contactes amb les persones en cas que s'hagi d'oferir un servei d'acompanyament o de compra d'aliments. Així les persones que ho facin hauran d'anar degudament protegides amb mascaretes i guants i deixant la distància de seguretat per precaució.

Com funciona?

S'han organitzat fins a cinc grups de whatsapp per canalitzar les peticions i les demandes, per zones de la ciutat. Cada zona té un telèfon de contacte i un correu general que rep totes les peticions (xarxasuportmututrs@gmail.com).

- Sant Pere Nord, Can Tusell, Ègara, Sant Llorenç, Grípia i Arenes, Sant Llorenç, Bonaire: 631836461
- Ca n'Aurell, Maurina, Cogullada Can Boada i Poble Nou: 631822677
- Cananglada, Escoles, Vallparadís i Can Palet: 645730825
- Sant Pere, Centre i Zona Olímpica: 654914605
- Cementiri Vell, Segle XX, Centre sud: 631861030

Arxivat a