CORONAVIRUS

Terrassa ajornarà els terminis d'impostos i taxes com l'IBI i reforça el servei del 010

El govern estudia espais públics o privats que puguin acollir llits, en cas de necessitar-los i una possible reducció de freqüències del transport públic a la ciutat

per Anna Mira, Terrassa | 15 de març de 2020 a les 18:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Terrassa ha tirat endavant un nou paquet de mesures en el marc del Pla d'Emergència Municipal i de l'estat d'alarma decretat ahir per l'estat espanyol. Una de les més rellevants és que s'atura el cobrament d'impostos i taxes municipals fins el pròxim 1 de juny. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha informat que s'ajornaran o prolongaran els terminis dels impostos del 2020. També s'ha iniciat l'elaboració d'un pla de reactivació econòmica per després de la crisi.


Ballart ha anunciat que s'està fent, amb caràcter urgent, un estudi sobre la disponibilitat d'espais públics o privats que comptin amb llits, així com d'altres espais que puguin acollir llits si és necessari en funció de les necessitats.


Entre aquests impostos es troba l'IBI, el termini del qual acaba el dilluns, 16 de març. Per això, s'ha decidit que no s'aplicaran recàrrecs a aquelles persones que no hagin pogut abonar-lo per raons relacionades amb la situació d'emergència actual. El Govern Municipal està analitzant possibles bonificacions en impostos i taxes vinculades a l'activitat econòmica, i també està treballant en un programa d'impuls i suport a autònoms. 
 
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha estat aquest matí amb part dels equips de
treballadors i treballadores municipals que aquests dies, amb motiu de l'emergència,
estan treballant per garantir que els serveis municipals funcionen. És el cas del personal del 010, que s'ha reforçat i ha ampliat els horaris en cap de setmana i entre setmana per poder atendre les preguntes de la ciutadania. 

El govern municipal està estudiant una possible reducció de la freqüència dels autobusos urbans, si es confirma la tendència a una disminució notable del nombre de viatgers/es. Aquesta decisió es coordinarà amb l'AMTU (Associació de Municipisper la Mobilitat i el Transport Urbà). També s'ha decidit suspendre totes les obres i actuacions de manteniment a la via pública. Únicament es portaran a terme aquelles que estiguin qualificades d'urgents.

L'alcalde ha presidit el Comitè de Seguiment d'Emergència, que s'ha reunit telemàticament i ha acordat un seguit de noves mesures que el Govern municipal implementarà a partir d'avui mateix a la ciutat, en el marc de la fase d'Emergència-1 del Pla d'Emergència Municipal, i de l'estat d'alarma decretat ahir pel Govern estatal.  
 


 

 

Participació