Terrassa ajornarà els terminis d'impostos i taxes com l'IBI i reforça el servei del 010

El govern estudia espais públics o privats que puguin acollir llits, en cas de necessitar-los i una possible reducció de freqüències del transport públic a la ciutat

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la roda de premsa d'aquest divendres.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la roda de premsa d'aquest divendres. | Aj. Terrassa
15 de març del 2020
Actualitzat el 16 de març a les 18:11h

L'Ajuntament de Terrassa ha tirat endavant un nou paquet de mesures en el marc del Pla d'Emergència Municipal i de l'estat d'alarma decretat ahir per l'estat espanyol. Una de les més rellevants és que s'atura el cobrament d'impostos i taxes municipals fins el pròxim 1 de juny. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha informat que s'ajornaran o prolongaran els terminis dels impostos del 2020. També s'ha iniciat l'elaboració d'un pla de reactivació econòmica per després de la crisi.

Ballart ha anunciat que s'està fent, amb caràcter urgent, un estudi sobre la disponibilitat d'espais públics o privats que comptin amb llits, així com d'altres espais que puguin acollir llits si és necessari en funció de les necessitats.

Entre aquests impostos es troba l'IBI, el termini del qual acaba el dilluns, 16 de març. Per això, s'ha decidit que no s'aplicaran recàrrecs a aquelles persones que no hagin pogut abonar-lo per raons relacionades amb la situació d'emergència actual. El Govern Municipal està analitzant possibles bonificacions en impostos i taxes vinculades a l'activitat econòmica, i també està treballant en un programa d'impuls i suport a autònoms.