L'Ajuntament de Terrassa declara l'estat d'emergència pel coronavirus: «La millor opció és quedar-se a casa»

L'alcalde Jordi Ballart ha ofert una roda de premsa després de la reunió del comitè de seguiment per donar l'última hora sobre la pandèmia, que ja afecta a 12 persones a la ciutat

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la roda de premsa d'aquest divendres.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la roda de premsa d'aquest divendres. | Ajuntament de Terrassa
13 de març del 2020
Actualitzat a les 20:08h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha comparegut aquest divendres en roda de premsa per decretar l'estat d'emergència a la ciutat pel coronavirus, on ja afecta a 12 pacients. A més, el batlle ha anunciat un paquet de noves mesures a part de les ja anunciades el dimecres, quan l'Ajuntament va anunciar l'activació del nivell d'alerta, un nivell per sota.

L'alcalde de Terrassa ha reconegut que la ciutat es troba en una situació "complicada" però ha recordat que no és comparable a la que es troben altres municipis, com és el cas d'Igualada. Tot i així, no ha descartat que la situació s'agravi més endavant. En aquesta línia, ha recomanat "evitar els desplaçaments" en la mesura del possible , afirmant que la millor opció "és quedar-se a casa".

Amb l'activació d'aquest nou nivell d'alerta -el primer dels dos que existeixen dins la fase d'emergència- Ballart ha anunciat el tancament de totes les oficines d'atenció al públic, que restaran en serveis mínims. Així doncs, només quedarà oberta l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de la Plaça Didó a part de l'atenció telemàtica, que segueix funcionant. A més el batlle egarenc s'ha dirigit als ciutadans i ciutadanes demanant que només es dirigeixin a la citada oficina "en cas de tràmits imprescindibles".