Els Minyons de Terrassa suspenen dues actuacions a París pel coronavirus

La colla egarenca tenia previst viatjar a la capital francesa el pont de l'u de maig per fer una actuació davant la Torre Eiffel i a la cèntrica plaça des Vosges.

Els Minyons en una actuació davant la Masia Freixa.
Els Minyons en una actuació davant la Masia Freixa. | ACN
LaTorre
13 de març del 2020
La colla dels Minyons de Terrassa s'ha vist obligada a cancel·lar un viatge previst a París pel pont de l'u de maig pels riscos sanitaris derivats del coronavirus. A la capital francesa hi pretenien dur a terme dues actuacions castelleres: una davant l'emblemàtica Torre Eiffel, als Champs de Mars, i l'altra a la cèntrica plaça des Vosges.

Tal com expliquen en un comunicat, allà havien d'actuar amb els Geperuts (colla castellera de París) i amb els Castellers de la Il·lusió, una colla castellera inclusiva de Valls. Des de la colla justifiquen la mesura al·legant que els Geperuts de París els havien enviat una carta comunicant que "seguint les indicacions de les autoritats franceses" s'anu·laven totes dues actuacions.

Els Minyons apunten que ja tenien l'hotel reservat, més de 200 membres de la colla ja estaven inscrits i molts d'ells ja havien efectuat la paga i senyal corresponent. Així doncs, a causa del coronavirus, la colla lamenta que "tot estava apunt per portar la nostra cultura a la capital veïna".